frankrijk.nl

Glamping op prachtlocatie in Bretagne

Voor vakantieadressen zo bijzonder als Dihan Evasion in Ploemel zijn de reserveringen voor zomer 2016 alweer begonnen. Kijk eens wat een gave accommodaties, midden in het groen en vlak bij de stranden van de Morbihan!

In het zuiden van Bretagne, vlak bij Carnac en de ongerepte kust van schiereiland Quiberon, ontdekten we een bijzonder vakantiedomein, Dihan Evasion. Finse chalets, hangende luchtbellen, joerts, , Lov’Nids en boomhutten, de ene accommodatie is hier nog avontuurlijker dan de ander.

glamping boomhutten bretagne

Vroegere familieboerderij

Glamping lijkt dan ook de levensfilosofie van de sympathieke eigenaren Myriam en Arnaud. Op hun vroegere familieboerderij van 25 hectare lieten ze meer dan 18 originele slaapplaatsen bouwen voor gasten die uit zijn op een bijzondere ervaring. Zoals een nacht in een van de mooie boomhutten, waarvan er nu ongeveer 10 zijn.

glamping boomhutten bretagne

Ze zijn riant gebouwd tussen knoestige hoge bomen en elk heeft een charmant terrasje tussen de takken. Er zijn hele leuke met touwbruggen en er is een mooie ruime (tot 5 pers.) in een majestueuze kastanje. Echte blikvangers zijn de lov’nids, boomhutten in de vorm van knusse ronde liefdesnestjes van hout. Met een grappige klepdeur om je van de buitenwereld af te schermen.

joert-glamping-dihan-evasion-bretagne

Joerts tussen de paarden

Voor gezinnen zijn de Mongoolse joerts ook een leuk idee, want die staan op een beeldschone plek (en ver uit elkaar) direct naast een grote weide met paarden. Al die bijzondere accommodaties genieten van de goede faciliteiten van het domein, zoals de ontbijt- , aperitief- en dinermandjes en de goede activiteiten die Myriam en Arnaud aanbieden. Zoals een paardentocht in de omgeving of een tocht per SUP-board over een rivier in de buurt. En dan hebben we het nog niet eens over de spa met hammam en sauna op het terrein!

Prijzen €108-€158 (2 pers. incl ontbijt voor de glamping), €78 voor de B&B. Meer informatie: www.dihan-evasion.org

glamping boomhutten bretagne

PLUS+
– Er zijn ook transparante luchtbellen die op ca. 8 meter hoogte tussen de bomen hangen, voor liefhebbers van sterrenkijken!

MIN-
– Originele glamping-ervaring van een paar nachten, maar niet speciaal ingesteld op lang verblijf.

hangende-luchtbellen-glamping-dihan-evasion-bretagne-2

LEES OOK:
Zwevende boomtenten in Bretagne

3 reacties op “Glamping op prachtlocatie in Bretagne”

  1. Bob Schaap schreef:

    Dit is verre van een camping. Ziet er goed uit! Naar zo een glamping krijg ik mijn tienerdochters zeker mee!

  2. Dirk Schoenmaker schreef:

    Goed artikel! Zo ziet een glamping er heel leuk uit. Mijn vrouw wil komend jaar graag gaan glamperen (?), en als ik deze afbeeldingen zie, zou ik dat ook helemaal niet erg vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *