frankrijk.nl

2 charmante hotels langs de Meuse

Vijf jaar geleden was Hotel Le Saint Hubert één van de leukste stopover-verrassingen van Josee, tijdens haar fietstocht door de Franse Ardennen. Onlangs kwam ze er weer en zag tot haar vreugde dat het hotel een zusje had gekregen: Le Clos Belle Rose.

Hotel le Saint Hubert in Haybes

Herinneringen ophalen in Hotel Le Saint Hubert

Het is grappig hoe een persoonlijk ontvangst de houdbaarheid van je herinneringen bepaalt. Alsof we elkaar gisteren nog hebben gezien, zo hartelijk word ik begroet door Julien en Delphine. Ja, ze herkennen me nog! En ik hen. Toen ontvingen ze mij in hun net geopende Hotel Le Saint Hubert. Ziet er nog hetzelfde uit: een mix van rustieke charme in het restaurant– aan de goede kant van oubolligheid – en gemoderniseerde kamers in een pallet van pasteltinten. De visuele vertaling van de werkgebieden van Julien en Delphine.

Le Clos Belle Rose: herenhuis met vrouwelijk tintje

Le Clos-Belle-Rose-Haybes

Nu kom ik echter voor hun nieuwste trots: Le Clos Belle Rose. Een statig herenhuis met een prachtige grote tuin, direct aan de Maas. Vernoemd naar Delphine’s achtergrootmoeder. De 5 suites hebben mooie namen zoals Marguerite, Louise, Colette, Anne en Amandine. De sfeer van vroeger tijden waart overal nog rond: de krakende houten vloeren, de royale trap, de romantisch getinte slaapkamers, de prachtige parterresalons…Geen wonder dat dit huis vaak in zijn geheel wordt afgehuurd door families en vriendengroepen, en voor bruiloften of dinner parties. Maar alleen een kamer nemen kan ook. Ontbijten doe je dan in Le Saint Hubert, op nog geen 20 meter.

Lees ook: Slow travel, fietsen in de Franse Ardennen

Allesregelaars

Activiteiten-rond-Haybes-Franse Ardennen

Denk  niet dat Julien en Delphine alleen de hote(l)metoten uithangen. Zij doen waar menig VVV-kantoor een voorbeeld aan kan nemen: anticiperen op de hele reisbeleving van hun gasten. Dus ben je hier voor de fietsroute Voie Verte Trans-Ardennes, dan bieden ze je keuze uit een serie fietsen om te huren (inclusief E-bikes). Bovendien kunnen ze je lunchpakket verzorgen en zelfs het treinkaartje (inclusief fiets) reserveren terug naar Haybes. Ben je met kinderen dan regelen ze eventueel kaarten voor het Elfypark  of voor avonturenpark Terraltitude. Klinkt dat allemaal veel te actief? Een elektrisch bootje huren, een massage à la rose of een bierproeverij kan ook. In Julien’s eigen bierbrouwerij. Ja, wees niet verrast, ook dat doe hij er nog bij!

Kamerprijzen Hotel Le Saint Hubert vanaf €60 (2 pers.)-€85 (4 pers). Ontbijtbuffet €11. www.hotel-en-ardennes.com Meer info en boeken

Kamerprijzen Le Clos Belle Rose vanaf €78 tot €95, ontbijtbuffet €11 . www.le-clos-belle-rose.com Meer info en boeken 

Tekst: Josee Schouten

2 reacties op “2 charmante hotels langs de Meuse”

 1. Wil Willemsen schreef:

  Met plezier je artikel gelezen.Wij wonen aan de Quai des Carmélites en genieten van al de sportieve fietsers die voor ons eeuwen oude huis passeren.
  Haybes is zoals je zegt prachtig.
  Een Maasdorp dat beslist niet ingeslapen is, allerlei leuke aktiviteiten, prachtig vuurwerk het weekend na quatorze juillet, rijdend openluchttheater waarbij de tuin van le Clos Bel ook gebruikt wordt, culinaire marktttentjes met streekgerechten in de tuin van Clos Bel, Brocantes langs de Maasoever en Saint Hubert heeft een goede keuken.Haybes verdient echt een compliment, want het is eigenlijk slecht gesteld met de werkgelegenheid in de Franse Ardennen.
  Grote werkeloosheid n de paar overgebleven industriën kunnen maar net hun kopje boven water blijven.
  Fumay, ons stadje ligt 2 km. verderop. Had bijna 8000 inwoners nu nog 3700.Dus veel leegstand er zijn nog lieve huisjes te koop voor weinig geld in een oud versleten stadje maar met trots une ville fleuri te noemen.Wij vinden het heerlijk, geen vervuiling loofbossen in overvloed en een zeer vriendelijke bevolking.Wist je dat de Gaulle in le Clos Bel overnacht heeft.Groet Wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *