frankrijk.nl

Lekker eten op de camping

Nadat ze haar caravan had opgepimpt werd het tijd om het kampeermenu een veeg uit de pan te geven. Femke Creemer verzamelde simpele maar verrassende gerechten en bundelde dit in haar Caravanity Camping Kookboek.

Caravan ‘en vogue’

Waar glamping nieuw elan geeft aan kamperen, doet Caravanity dat voor caravannen. Femke Creemers is de bedenkster van deze pimp-your-caravan hype. Uit nood geboren want toen ze een paar jaar geleden de overjarige caravan van haar schoonouders overnam durfde ze er uit schaamte gewoon niet mee op weg. Dat moet toch vrolijker kunnen, bedacht ze. Maar hoe maak je van een oubollig ingerichte sleurhut een überhip huisje op wielen? In haar zoektocht naar tips, ideeën en decoratieve oplossingen deed ze zoveel inspiratie op dat ze besloot haar ervaringen te delen met de rest van de wereld. Eerst online op Caravanity.nl en later ook in haar boek Caravanity.

Caravanity - Happy Campers Lifestyle

Happy campers

Maar goed, het gaat niet alleen om de looks, het is een way-of-life. Dus als je dan eenmaal met je opgepimpte reispaleisje op een goddelijke plek ergens in Frankrijk staat, dan ga je natuurlijk niet naar de snackbar. Ook al moet je je behelpen met 1 of 2 gaspitten en heb je een beperkte keukeninventaris, je wil wel van elke campingmaaltijd een feestje maken. Zie hier de nieuwste missie van Femke: een kookboek voor op de camping. Naast haar eigen inbreng, kreeg ze ook veel input van haar moeder en vriendinnen voor lekkere en vooral simpele recepten. Genoeg voor een 9 hoofdstukken: Ontbijt en lunch, Snacks, Vis, Vlees, Pasta, Pizza, Salades en groenten en Toetjes en drankjes.

gerechten-Caravanity-Camping-Kookboek

Beste kampeertip en lievelingsrecept

Samen met haar man en kinderen heeft Femke al heel wat van Frankrijk ‘gedaan’. “We gaan altijd een andere stek. We houden van verrassingen. Het liefst verblijven we op eenvoudige campings waar op zijn minst een riviertje of een meer aanwezig is. Mijn beste kampeertip? Neem als het even kan je eigen messenset mee. Want met dat campingbestek blijft het behelpen. En mijn lievelingsrecept: Paella, ook heel goed in Frankrijk te maken!

Caravanity - Happy Campers Lifestyle

Josee en Carole lieten zich tijdens hun reis met de campervan door de Aquitaine inspireren door dit visueel al erg verleidelijke kookboek. Lees hier het recept van hun favoriete lunchgerecht: Ravioli met groene groenten, citroenrasp en parmezaan.

Tip: niet alleen een handig kookboek voor op vakantie maar ook voor thuis vinden we het een fijne inspiratiebron. Leuke recepten om tijdens warm zomerweer zonder al te veel poespas iets lekkers op tafel te zetten.

Zowel het Caravanity Camping Kookboek als het restyling boek Caravanity kost €18,99 en zijn online te bestellen bij bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *