frankrijk.nl

Indiana Jones-ervaring in de Ardèche

Aquarock Aventure in de Ardèche is een adres waarmee je kunt aankomen bij de kinderen. Kruipen, klimmen, vliegen – niks is te gek in dit klimpark op een prachtige locatie boven de rivier Eyrieux. Alleen wie hoogtevrees heeft, mag thuisblijven.

Soms ontkom je er niet aan als ouder. Dan is het even klaar met het lief stilzitten op terrasjes. Met het braaf binnenlopen bij kerkjes en monumenten. De kinderen willen actie en niet van het laffe soort. Voor wie op vakantie is in de Ardèche is er voor dat soort dagen Aquarock Aventure, gelegen op ongeveer 20 km ten noorden van Privas. Dit klimpark op de rand van de rivier van L’Eyrieux heeft 7 klimparcoursen voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar. Voor de kleinsten begint het onschuldig, met een kruiproute door tunnels van hout en netten. Voor de grotere kinderen komen daar rotspaden, loopkoorden, hangbruggen en reuze tokkelbanen bij.

1-Aquarock-Ardeche-met kinderen-FRnl

Voor de goede zaak

Ja, dat is inderdaad best spannend, om niet te zeggen doodeng af en toe. En omdat je als gevaarbewuste ouder dicht in de buurt van je kroost wilt blijven, betekent dat dat jij straks zelf ook – met een helm op – boven een klotsende rivier hangt te bungelen. Denk echter aan de goede zaak en geniet intussen van de omgeving. De locatie is prachtig. Er is bovendien professionele begeleiding: bij aankomst in het klimpark krijgt iedereen eerst een half uurtje ‘les’. Daarna hebben de kinderen nog 2,5 uur de tijd om uit te razen. Als dat nog niet genoeg is, dan kun je ter plaatse kano’s te huren, voor een tochtje over de rivier. Maar daarna willen papa en mama weer gewoon een wijntje drinken op een terras, afgesproken?

Reserveren verplicht! 0033 (0)6 81159698. Volwassenen €19, kinderen €7-€16 (afhankelijk van de leeftijd). Geopend van april t/m september, zie hier de brochure van 2015 voor precieze openingstijden. Meer info op www.aquarock.fr

Zie hier een filmpje van het klimparcours voor de grootsten in Aquarock Adventure. 

2-Aquarock-Ardeche-met kinderen-FRnl

PLUS+
– Wie het klimwerk na een half uur wel heeft gezien, die kan zich terugtrekken bij de kiosk met klein terras.

MIN-
– Zonder telefonische reservering geen toegang.
– Pas op, je kunt hier niet betalen met een bankpas of creditcard!

Tekst: Nicky Bouwmeester

LEES OOK:
Hippe herberg in de Ardèche
Pont Chauvet, spectaculaire ‘nieuwe’ grot in de Ardèche
Superadresjes in de Ardèche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *