frankrijk.nl

Kunstige Franse chocoladerepen

Le Chocolat des Français is een merk waar je hebberig van wordt. Dit kleine bedrijfje uit de omgeving van Parijs maakt chocolade die even mooi als lekker is. En nu ook met een speciale Valentijns editie! 

Ineens zagen we ze overal. Eerst bij Colette, de trendsettende conceptstore in Rue Saint-Honoré. Daarna bij Le Bon Marché. En vorige week bij La Maison Plisson, het nieuwe warenhuis in de Haut-Marais, met bioproducten en regionale producten.

Made in France

Le Chocolat des Français, een brutale naam en een opvallende verpakking. Op de wikkels staan artistieke illustraties met Franse onderwerpen. En ‘Made in France!’, benadrukt ook de knalrode kikker (de Engelsen noemen de Fransen ‘frogs..’) die je vanuit heet schap indringend aanstaart. Wat vormgeving betreft waren wij meteen gegrepen, maar hoe zit het met de smaak? En wie zitten hier achter?

chocolade uit Frankrijk

Cacao van de eilanden

Het blijkt om een bedrijfje uit Ile-de-France te gaan, gerund door twee jonge Fransen, Mathieu en Paul-Henri, die met hun opleidingen aan de Kunstacademie inderdaad meer van artistieke verpakkingen lijken te weten dan van chocolade. Maar daarvoor hebben de twee chocoladeliefhebbers de kennis ingeroepen van Jacques, een ervaren chocolatier. Deze kenner selecteert voor hen de beste cacaobonen uit Franse overzeese gebieden, zoals Martinique, Reunion en Frans-Guiana.

chocolade uit Frankrijk
De overige ingrediënten – helemaal natuurlijk en zonder palmolie – komen zoveel mogelijk van het Franse ‘vasteland’, zoals melk uit de Alpen en zeezout uit Guérande. Anders dan de tientallen verschillende wikkels doen vermoeden zijn er maar 4 smaken: Lait crémeux (melkchocolade), Lait caramel & sel de Guérande (met karamel en zeezout), Noir 70% (pure chocolade), Noir et éclats de noisettes (puur met stukjes hazelnoot).

carole-test-le-chocolat-des-francais

Getest door chocoholic Carole

Onze Carole testte de 2 laatste genoemde soorten (pure chocolade met en zonder hazelnoot). Haar reactie: «Ja hoor, meer dan een ‘mooi bekkie’ deze chocolade! De smaak was écht goed. Een diep, donker, maar ook weer niet te bitter aroma voor de pure chocolade. Precies zoals ik hem lekker vind. De melkchocolade heb ik helaas niet kunnen proeven, die is me snel te zoet, ben benieuwd of Le Chocolat des Français daarvoor een goede balans heeft gevonden. »

chocolade uit Frankrijk

Niet alleen in Parijs verkopen steeds meer winkels dit jonge merk, Le Chocolat des Français is ook al in Nederland te krijgen, bij Bodega Brooklyn Market in de Bilderdijkstraat, in Amsterdam. Ook is de chocolade te koop via www.shopatthemuseum.fr en &Klevering. Gemiddelde prijs per tablet: €5,50.

Meer informatie: www.lechocolatdesfrancais.fr

LEES OOK:
De beste patisserieën van Parijs
De culi-warenhuizen van Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.