frankrijk.nl

Romantische trouwlocatie in Franse Ardennen

Trouwplannen, familiefeest of gewoon een romantisch weekend? Op minder dan 4 uur rijden ontdekte Josee dit kleine kasteel in de Franse Ardennen, dat heel slim in elkaar zit.

Bescheiden kasteel

Het begint goed: een prachtige beboomde oprijlaan. Heeft altijd iets chics! Pas bij de laatste meters zie je de volledige contouren van het kasteel. Valt mee in dit geval: Château du Faucon is heel bescheiden van formaat en wordt links en rechts geflankeerd door een aantal bijgebouwen. Verder vooral veel groen rondom. Het ligt dan wel op 10 minuten van de stad Sedan, hier overheerst de natuur. Van grazende koeien in de wei, onberispelijk gemaaide tuinen en het beboste kasteelpark, allemaal behorend bij dit domein.

Chateau du Faucon, kasteel in de Franse Ardennen

Van familiehuis tot romantisch hotel

Met verbazing hoor ik dat dit 17e-eeuwse stulpje tot 2008 (!) het tweede huis was van de Belgische Baron Evain. De nieuwe Franse eigenaar Mr. Robain deed er 3 jaar over om van dit familiekasteeltje een charmant hotel te maken met 30 kamers. Via de brede, krakende houten trappen – had niet anders verwacht – toog je naar de 1e en 2e etage. Hier zijn de oude slaapkamers getransformeerd tot romantische kamers. En zo vinden we een badkamer achter oude glazen deuren, en zomaar als extra een serre in de kamer Charlotte. Op de begane grond het restaurant, dat ook door de lokale upperclass frequent wordt bezocht. Hier lijkt overigens alles nog als vroeger. Een salon à manger verdeeld in kleinere salons.

Chateau du faucon in Donchery, trouwlocatie franse ardennen

Eén hotel, 2 stijlen

In de oude manege met de paardenstallen en het zadelhuis zijn de andere kamers gemaakt. Hier is de stijl moderner, tikje koloniaal, met 2 uitschieters; zowel qua inrichting als formaat. De 2 suites op zolder zouden zo als decor kunnen dienen voor een of ander Engels kostuumdrama. Vooral de badkamer van de Chambre Nacrée is een regelrechte ‘coup de coeur.

Kamers in Chateau du Faucon, trouwlocatie Franse Ardennen

Trouwen, dineren en dansen, het kan hier!

De enige dissonant qua design lijkt op het eerste gezicht de tentachtige constructie, 100 meter zijwaarts van het hotel. Maar het blijkt een hele slimme aanvulling te zijn op het geheel. Het herbergt een enorme ruimte met een verrassend intiem interieur: een baldakijnen plafond van honderden meters doek, kroonluchters en een zwarte vloer. Rondom zwarte gordijnen, die de glazen schuifdeuren verbergen (of niet).  Ideaal voor een chic banquet, een stijlvolle trouwerij of een hip feest, of alles ineen! De capaciteit gaat tot wel 250 man! En als de hotelkamers door de feestgangers wordt bezet dan heb je in de weide omtrek het rijk alleen. Ja, dat voelt best rijk!

trouwlocatie-franse-ardennen-faucon.jpg

Kamers in de oude manege vanaf €85, in het kasteel vanaf €143. Meer info op www.domaine-chateaufaucon.com

PLUS+

–  Prachtige rustige ligging.

–  Het hotel regelt fietshuur, aan het hotel geleverd. De Voie Verte fietsroute pak je op bij Donchery dorp.

–  De eigenaren werken ook samen met Retroscapade, verhuur van 2CV!

– Er ligt achter de oude manege een nieuwe: deze is in gebruik door particulieren. Inclusief binnen- en buitenbak, leuk om naar te kijken.

2 reacties op “Romantische trouwlocatie in Franse Ardennen”

  1. Angélique schreef:

    Bonjour Madame,
    nous vous remercions de l’intérêt que vous portez à notre domaine.
    nous transmettons votre demande à notre service commercial, qui vous répondra dès que possible.
    Vous pouvez aussi lui envoyer un e-mail à [email protected]
    Salutations.
    Angélique, réception.

  2. Vanina Delgado Rivera schreef:

    Bonjour,

    Je souhaite organiser une petite fête pour mon mariage le 05 septembre 2015 et je suis tombée sur votre magnifique site.

    Est-il disponible à partir de 18h jusqu’a l’aube et quelles sont les possibilités?

    Pourriez vous me le confirmez et pourrions nous nous rencontrer ou échanger par téléphone pour connaitre les différentes modalités de réservation ?

    Je vous remercie par avance.

    V. Delgado Rivera

    0609403246

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *