frankrijk.nl

Hotel La Parizienne in de wijk Montparnasse

Modieus, gewaagd, sprankelend: het nieuwe Hôtel La Parizienne heeft een stijl die helemaal is afgekeken van de elegante bewoonsters van de hoofdstad. Carole bezocht dit leuke en betaalbare slaapadres in Parijs en voelde haar Bretonse roots smelten.

Wat een vrouwelijk adres, dit net helemaal gerenoveerde hotel aan de rand van Saint-Germain-des-Prés! La Parizienne ligt op Boulevard Montparnasse, vlak bij winkelstraten Rue Vavin en Rue de Rennes, op loopafstand van metro- en treinstation Montparnasse en Jardin du Luxembourg. Vanaf het moment dat je bij dit hotel binnenstapt blijft een Parsienne je gedurende het hele verblijf volgen. Ze staat achter je in de gang, ze hangt aan de bar, staat voor de lift of in de lobby… Illustratrice Marta Fonfara creeërde een geestig, elegant en dynamisch typetje dat overal aanwezig is. Zelfs binnen in de 28 hotelkamers.

Hotel La Pariziennen bij Montparnasse in Parijs

Kamernamen: Capricieuse, Jalouse en Curieuse

De receptioniste begeleidt me tot de 6e verdieping, naar mijn kamer. Capricieuse, moi? Nee hoor, ik ben niet grillig, Capricieuse is de naam van mijn kamer. De inrichting is zwoel en cosy, met zwart-rood behang, fluwelen gordijnen en een zacht vloerkleed waar je in wegzakt. Ik heb zin om me meteen op het grote bed te laten vallen na deze drukke en hete dag in Parijs.

hotel-la-parizienne-in-parijs-kamer-capricieuse-2
Verrassing in de badkamer

Maar eerst een douche. En dan zie ik het perfecte detail: verzorgingsproducten van Nuxe in de badkamer! Doucheschuim met honing, bodylotion en een klein zeepje. Ik zal er niet veel over zeggen maar tussen Nuxe en mij is er een lange en honingzoete relatie : -) Nog een girly detail in de badkamer: een Hollywood-spiegel! Heerlijk om je daarin op te maken voordat je ‘s avonds op stap gaat.

Hotel La Pariziennen bij Montparnasse in Parijs - badkamer

De kamer naast de mijne, ook 16m2 groot, blijkt elegante jungleprints op de muren te hebben. En veel turquoise, mijn lievelingskleur. Ben ik nu Jalouse of Capricieuse? Na een heerlijke nacht neem ik de trap naar beneden om nog even binnen te gluren in andere kamers. Ah Curieuse – nieuwsgierig – ben ik inderdaad ook nog. Het kamertype met die naam is eveneens heel stijlvol, met subtiele kleuren.

kamer Hotel La Pariziennen bij Montparnasse in Parijs - capricieuse

Bloemen en vogeltjes bij het ontbijtbuffet

Helemaal beneden kom ik de Parsienne alweer tegen, bij het ontbijtbuffet dat een vrolijke sfeer heeft dankzij de kleurrijke gerechten en de kleine vogeltjes aan het plafond. Ik vergeet dan ook al snel dat we hier in het souterrain zitten. Verse producten, lekkere viennoiseries (croissants, pains aux raisins, muffins), yoghurt, kazen en vleeswaren – alles is er. Zelfs de trendy thee van het Frans-Russische merk Kusmi. Jaja, je bent op bezoek bij een echte Parisienne of je bent het niet, toch ?

Prijzen €75-€180, 2-pers.kamer, meer informatie Hôtel La Parizienne – by Elegancia

hotel-la-parizienne-in-parijs-ontbijtzaal
PLUS+

– De zachte kamerprijzen: vanaf €75 voor de Curieuse, het kleinste formaat kamer.
– Goede bereikbaarheid vanaf Gare du Nord: metrolijn 4 brengt je rechtstreeks naar station Montparnasse.
– Het leuke prikbord in de lobby met alle goede adressen in de wijk en lopende evenementen in Parijs.

MIN-
– Het bad heeft geen douchekophouder aan de muur, niet handig als je staand je haren wilt wassen!
– Het leuke designbureautje op de kamer was te klein voor mijn al niet erg grote laptop.
– Boulevard du Montparnasse is een vrij drukke verkeersstraat, maar de cosy sfeer van het hotel maakt dat weer helemaal goed.

Tekst: Carole Goelitz 

Hotel La Pariziennen bij Montparnasse in Parijs

LEES OOK :
10 typisch Parijse uitdrukkingen
Gevonden! Hidden Hotel in Parijs
De funky charme van het Idol Hotel
Hôtel Crayon: vrolijk en origineel slaapadres in Parijs

2 reacties op “Hotel La Parizienne in de wijk Montparnasse”

  1. Ruud schreef:

    Leuk! Maar ik zal wel nooit een Parisienne worden 🙂

    maar… “Het bad heeft geen douchekophouder aan de muur, niet handig als je staand je haren wilt wassen!”

    dat is toch typisch Frans, las ik in een eerder blog op Frankrijk.nl 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *