frankrijk.nl

GROETEN UIT… Aquitaine

Carole en Josee reisden een week lang door de regio Aquitaine. Met een camper bezochten zij de zuidwestelijke badplaatsen aan de Atlantische Oceaan. Op zoek naar leuke adresjes, mooie plekken en inspirerende ontmoetingen.  

Josee en Carole van frankrijk.nl sturen een kaartje vanuit de Aquitaine

Hi Nicky,

OMG, waar moeten we beginnen? Deze roadtrip langs de kust van de Atlantische Oceaan is een rollercoaster van indrukken, avonturen en bijzondere ontmoetingen. Dat begon al met het ophalen van onze luxe campervan na onze vlucht naar Bordeaux. Ik  kneep ‘m best wel een beetje want tja, om met zo’n kolos over de Franse landweggetjes te rijden leek me toch wel een uitdaging, maar dat viel ontzettend mee.

Onze Aquitaine-kusttrip begon in Arcachon, waar we op de boot stapten naar Cap Ferret. Echt waar, ik (Josée) dacht dat ik aankwam op een of ander Frans tropisch eiland. Zo stel ik mij Guadeloupe of Martinique voor. Wat een rust, wat een relaxte sfeer en wat een gave natuur! Hebben er heerlijk gefietst, de beste manier om dit stukje schiereiland te ontdekken! Maar er waren meer verrassingen. Sowieso onze kampeerervaring natuurlijk! Oh, wat hebben we een lol gehad!  (“Zeg, Carole, weet jij nog hoe het dak opengaat? Jij was erbij toen hij het uitlegde.. en hoe krijg je de tafel uit de deur?”)

cote-et-dune-en-surflodge-aquitaine

Onze reis zuidwaarts leidde ons verder naar het meer van Biscarrosse, waar we hebben gefietst over de Velodyssée en echt een pareltje van een B&B ontdekten (die ga jij echt heel leuk vinden!) In Seignosse bezochten we een hele basic, maar wel supergave Surflodge. Carole denkt nu serieus na om deze zomer hier een surfstage te boeken. We ontmoetten een strandkunstenaar in Biarritz, die speciaal voor ons zijn handtekening zette op het strand (denk 10 x 10 meter groot!).

Hoe zuidelijker we kwamen, hoe Baskischer het decor. Die huizen, prachtig in rood-wit! In Saint-Jean-de-Luz – wat een leuk stadje is dat zeg – heb ik knalrode espadrilles gescoord (logisch, want dit is hier zo’n beetje het huisproduct). In de baai hebben we geSUPt en geslurpt van wijn die onder water is gerijpt. Echt, er is niet 1 maar er zijn wel 10 nieuwe werelden voor ons opengegaan. We doen je wel uitgebreid verslag binnenkort!

Bisous,

Josee en Carole

lekker-lunchen-beachart-baskenland-aquitaine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *