frankrijk.nl

Yndō, origineel boetiekhotel in Bordeaux

Weleens in een chic hotel gelogeerd waar de eigenaresse zelf de gasten ontvangt en persoonlijk het ontbijt serveert? Welkom in het Yndō hotel, welkom bij Agnes! Luxe en een tikje excentriek, lees waarom Carole is gevallen voor dit designhotel met 5 sterren in Bordeaux.

Agnès Guiot Du Doignon, de eigenaresse van het Yndō, toverde een 19e-eeuws herenhuis in Bordeaux om tot een überhip vijfsterrenhotel. Ze moest er eerst 2 hotels in Biarritz voor verkopen, maar daarna kon Agnes al haar spaargeld gebruiken om dit unieke adres te creëren. De naam van het hotel is al bijzonder. “Het gaat vooral om de klank, die je doet denken aan een eigentijdse manier van leven in luxe, kalmte en intimiteit”, vertrouwt Agnes me toe.

Hip Yndo Hotel Bordeaux-

Superlocatie

De plek alleen al is om van te dromen! In hartje Bordeaux, vlak bij Place Gambetta. Via een poort treed je het hoteldomein binnen. De kleine binnenplaats leidt enerzijds naar de entree, anderzijds naar de oude paardenstallen, nu getransformeerd tot 3 gastenkamers. In totaal heeft dit hotel 12 kamers en suites, geklasseerd als de Cosy Room, de So Chic Suite of de Crazy Room. Het maakt niet uit welke kamer je slaapt, het voelt alsof je telkens een andere, heel geraffineerde wereld instapt. Gek, elegant, chic, modern, origineel. Van de kussens, lampen, poefjes tot de Japanse handdoeken…

Hippe kamers Yndo Hotel Bordeaux

Boetiekhotel in de ware zin van het woord

Denk nu niet dat de overenthousiaste eigenaresse als een kip zonder kop te werk is gegaan. Nee, over elk detail, elk meubelstuk is nagedacht. Je ziet hier dan ook louter designpareltjes van grote ontwerpers: Campana, Hubert le Gall, Louise Campbell, Tom Dickson… de lijst is lang. Zelfs in de lift kijk je je ogen uit over het mozaïeken tegelwerk van de beroemde keramist Joël Cazaux. Agnes heeft zelfs haar muren ter beschikking gesteld aan haar favoriete kunstenaars om ze tot ‘leven’ te laten komen. En leuk om te weten: zoals het een echt boetiekhotel betaamt, is elk object en elk meubelstuk te koop.

kunst in Yndo Hotel Bordeaux

Mijn favoriete momentjes

En mijn meest memorabele momenten in het hotel? Als je ’s avonds aankomt, zoals ik deed, dan heb je grote kans dat je met andere gasten wordt uitgenodigd voor een kleine proeverij in de fraaie wijnkelder. Een ander goddelijk hoogtepunt is het ontbijt. De heerlijke geur uit de keuken is al een opmaat voor wat op tafel komt: zalig brood, croissantjes en andere patisserie-verrassingen, huisgemaakte jam, kleine crêpes, fruit, yoghurt en – geloof het of niet – zelfgemaakte rijstepap!  Ja echt! Voor mij kindernostalgie, en nog steed een guilty pleasure!

Mijn conclusie: in een stad die helemaal hip&happening is geworden is Yndō Hotel een geweldige spot om van je citytrip Bordeaux een wel heel bijzondere beleving te maken! Info & boeken.

Kamerprijzen van €200 tot €600 per nacht. Meer informatie: www.yndohotel.fr

binnen-en-buitenkijk Yndo hotel Bordeaux

PLUS+
– Televisie, Wifi, Ipad en Iphone-dockingstation op de kamers.
– Veel ruimte in de badkamers en de badproducten van Bulgari.
– Gratis fietsen om Bordeaux te ontdekken
– Op verzoek: lunch, koffie, diner of wijnproeverij

MIN-
– Kleine parking achter het hotel : reserveren is een must.

Bordeaux is een Europese treinbestemming: je kunt met de Thalys naar Parijs (3 uur) en daarna met de TGV (2 uur)!

LEES OOK:
Reistips voor bruisend Bordeaux
15 leuke hotels in het centrum van Bordeaux
Shoppen in Bordeaux
La Cité du Vin in Bordeaux, het Guggenheim van de wijn 

Tekst en beeld: Carole Gölitz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *