frankrijk.nl

Avontuurlijke tracks op Corsica

Natuurlijk, je kunt kiezen voor zon, zee en strand als je naar Corsica gaat. Je kunt het ook combineren met avonturen in het prachtige, ruige binnenland. Naast een keur aan wandelpaden, mountainbike tracks, fietscolletjes en klimrotsen vonden we aan de voet van het Bavella Massief een avonturenpark waar jong en oud zich kan uitleven.

Zo lig je ’s morgens nog in zee te ravotten en zo zip je ’s middags van de ene naar de ander hoge boom. Een reële optie als je gekozen hebt voor een verblijf aan de Côte des Nacres. Een prachtige stukje oostkust met plaatsen als Solaro, Conca en badplaatsen als Favona en Solenzara. Die laatste dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier, die vanaf de top van het achterliggende bergmassief Bavella via meren en watervallen zijn weg vindt naar zee.

avella massif i Zuid-CorsicaA

Vliegen tussen de bomen

Je hoeft dan ook niet ver te rijden vanaf het strand van Solenzara om in een compleet andere omgeving te belanden. En hoe divers dat kan zijn word je al snel duidelijk in het Acqua & Natura Park. Eén brok natuur en een paradijs voor avonturiers midden in een groot ecalyptusbos aan de voet van de bergen. Hier heb je de keuze uit maar liefst 5 avontuurlijk omlopen, die bestaan uit touwladders, klimnetten, balkbruggen en andere klauterelementen om je hoog in de bomen te brengen, tot 21 meter boven de grond! Dat maakt de terugweg er overigens alleen maar leuker op want al ziplinend vlieg je je weg weer naar beneden, een adrenaline kick voor elke leeftijd! Want jong en oud is hier welkom; de trajecten zijn afgestemd op leeftijd en/of lengte van de kinderen (min.1.40 lengte). Tot onze verbazing spotten we zelfs een speciaal baby-parcours voor de allerkleinste avonturiers vanaf 3 jaar, mits begeleid door een volwassene uiteraard!

parcours Natura park Corsica

Canyoning als adrenaline-booster

Is dit je nog niet stoer genoeg? Ga dan voor een puur-natuur-avontuur en schrijf je in voor een Canyoning Experience. Gekleed in een wetsuit (zorg zelf voor gymschoenen die nat mogen worden) volg je de loop van de rivier vanaf een hoger gelegen plek in de bergen naar beneden. Dat betekent dat je abseilt vanaf steile wanden, over de waterval naar beneden glijdt of van grote rotsblokken een waterbassin inspringt. En denk erom: er is geen andere weg terug dan via deze rivierkloof! Maar je krijgt er wel veel voor terug; een fantastische ervaring in een stuk ongerept natuur en een hele grote portie adrenaline!

canyoning-op-corsica-acquapark

Het Acqua & Natura Park is tijdens de zomermaanden elke dag open van 9.00 tot 20.00 uur. Prijzen avonturenparcours van €17 tot €22 per kind/volwassene , Canyoning van €40 tot €55. Meer info op www.corse-canyoning-parc.com

Foto’s: Aqua & Natura Park en bovenste foto Beboy/Fotalia/Visit Corsica

Er zijn ook andere organisaties die klimmen, avonturenparcours en/of canyoning bieden, zoals:

Tekst: Josee Schouten

LEES OOK:

Met een 4×4 door een Corsicaanse woestijn
7 verrassende activiteiten in Noord-Corsica
Rondreizen door Corsica, te voet, per auto of met de trein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.