frankrijk.nl

7 campings op idyllische plekjes

Wow, dit zijn rustieke campings op plekken waar je wakker wilt worden! Te midden van olijfbomen, lavendelvelden, rivieren en bergen en andere mooie natuur, in Zuid-Frankrijk, Dordogne, Bourgogne en Limousin.

Domaine des Mathevies, Dordogne

Natuurcamping in de Dordogne: domaine des MatheviesEens was het een wijnboerderij tegenwoordig is Domaine des Mathevies een rustige familiecamping hoog aan de zonnige kant van de Dordogne-vallei in de Périgord Noir op slechts 7 km van Sarlat. En het uitzicht over de beboste hellingen, daar word je stil van. Er zijn niet alleen 30 mooie staplaatsen, maar ook gîtes en chalets.
mathevies.com

Camping la Champagne, Dordogne

Camping La Champagne, natuurcamping in de CorrèzeCamping la Champagne is schitterend gelegen in het stille deel van de Dordogne, in het groene departement Corrèze. Je kampert er niet ver van de pittoreske dorpjes Argentat en Beaulieu-sur-Dordogne. Dit is een mooie, ruime, rustige natuurcamping direct aan de oever van de rivier. De camping is ruim 3 hectare groot voor maximaal maar 35 plekken.
campinglachampagne.com

LEES OOK: 5 luxe Franse natuurcampings met uniek uitzicht en Originele natuurcamping in de Vogezen

Camping Les Olivettes, Provence

Camping Les Olivettes, natuurcamping in de ProvenceIn het hart van het beschermde natuurgebied Haute-Provence, aan de voet van de Lubéron en dichtbij de rivier Verdon, kun je kamperen te midden van groene eiken en honderd jaar oude olijfbomen. De eigenaar heeft veel maatregelen getroffen om energie te besparen op deze eco-camping en de campingvoorzieningen zijn met zorg in de natuurlijke omgeving geplaatst. Sommige plaatsen beschikken over een eigen buitenkeuken of sanitair.
campinglesolivettes.com

Camping Albugue, Midi-Pyrenées

Camping Albugue, natuurcamping in de PyreneeenJe kampeert hier op een van de natuurlijk ‘terrassen’ rond een boerderij tussen Albi en Millau Er zijn kleine en grote terrassen, dicht bij of verder weg van de boerderij, bovenop een heuvel met uitzicht op de vallei, of diep in het bos omgeven door bomen.En ’s nachts kun je je vergapen aan de prachtige sterrenhemel boven dit heerlijk kalme deel van Frankrijk.
albugue.com

Moulin de la Geneste, Corrèze

Camping Moulin de la Genester, natuurcamping in de CorrèzeKleine camping in een bos in de Limousin nabij een (zwem)meertje en een riviertje waar op forel gevist kan worden. Mooi groen en de 25 plaatsen zijn afgescheiden door halfhoge heggen. Er zijn speelveldjes voor de jeugd en kano’s zijn te gebruiken.
lageneste.net

La Forêt du Morvan, Nièvre

Natuurcamping La Foret du Morvan in de BourgogneLa Forêt du Morvan is een familiecamping in het zuiden van de Bourgogne. Met 25 plaatsen op een voormalige boerderij met ongeveer 3 hectare bos en 6 hectare weiland. Een deel van deze plekken is bezet door volledig ingerichte bungalow- en piramidetenten. De plaatsen zijn zeer ruim en iedere tent heeft een riant uitzicht. Ook fijn: de camping ligt op een zuidhelling en heeft daardoor volop zon.
campinglaforet.nl

Camping La Source, Hautes Alpes

Camping La Source, natuurcamping in de Haute-AlpesHet natuurkampeerterrein ligt in een bergachtige omgeving en is geschikt voor natuurliefhebbers en rustzoekers. De standplaatsen liggen deels op een open grasveld, deels in het bos en hebben bijna allemaal uitzicht op de omringende bergen. Er is gelegenheid voor bergbeklimmen, mountainbiken en deltavliegen.
lasource-hautesalpes.com

Dit is een gastbijdrage van Martijn Joosse. Hij is door zijn studie Franse Taal en Cultuur nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden en schrijft op Frankrijk Puur over cultuur en leuke bestemmingen, en op Fransefilms.nl over de Franse cinema.
Martijn Joosse

LEES OOK:
Lodgetenten in mooie Franse streken
Glamping-spots in de Auvergne
Afrikaanse safaritenten in de Bourgogne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.