frankrijk.nl

Tienerproof vakantieparken

Met puberende kinderen op vakantie in Frankrijk? Wat zijn plekken waar zowel ouders, tieners als broertjes en zusjes het leuk gaan vinden? We keken wat Pierre et Vacances, goed voor meer dan 100 Franse vakantieparken, zoal te bieden heeft.

Voor ouders begint een gezinsvakantie meestal simpel. Geef je kind een schepje, zand en water en ze zijn uren zoet. Maar als ze ouder worden en zeker als de puberteit begint dan komen de eisen. Ze willen ‘coole’ dingen doen, liefst zonder de ouders. Ze willen hun eigen plekje, waar ze leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. En ze willen Wifi, 24/7.  Help, waar kun je dan het beste naar toe?

Vakantieparken voor gezinnen met tieners

We vroegen aan Pierre et Vacances, die vakantieparken in heel Frankrijk aanbiedt, welke de beste tienerfaciliteiten hebben. En dan bedoelen we: een tienerclub waar ze anderen kunnen ontmoeten en samen stoere activiteiten kunnen doen. Waar minstens een megazwembad is (bommetjes!). En natuurlijk een eigen Wifi en Game-spot, waar ze met leeftijdgenoten kunnen chillen en waar ’s avonds  – verantwoord – kan worden gepartyd met vette muziek. Dit zijn ze:

Park Belledune – Baie de Somme, Opaalkust

Leuk opgezet park in Normandië met appartementen en vakantiehuizen in couleur locale, gelegen tussen strand, duinen en diverse meertje.

Pierre et Vacances Park Belledune – Baie de Somme

Park Les Restanques du Golf – Grimaud

Populair vakantiepark aan de baai van Saint-Tropez, met villa’s en huizen in een mooi groen park van pijn- en palmbomen.

Park Les Restanques du Golf – Grimaud

Park Pont Royal en Provence

Vakantiedorp met Provençaals getinte appartementen in het hart van de Luberon.

Pierre et Vacances Park Pont Royal en Provence

Park Normandy Garden – Branville

Leuk opgezet parkje met huisjes en appartementen in cottagestijl en – belangrijk voor hier – een groot overdekt tropisch waterparadijs.

Pierre & Vacances Park Normandy Garden – Branville

Park Cap Esterel – Côte d’Azur

Megagroot resort, eigenlijk een heel dorp op zich, inclusief straatjes met winkels en restaurants, aan de Middellandse zee, niet ver van Saint-Raphaël.

Pierre et Vacances Park Cap Esterel

Ook leuk voor broertjes en zusjes

Behalve het feit dat deze parken een internationaal georiënteerde Teen Club voor tieners (13-17 jr) hebben, vind je er ook kinderclubs voor de broertjes en zusjes, vanaf 3 tot 13 jaar. Wat inhoudt dat er tijdens de zomervakantie dagelijks een programma is van spel- en sportactiviteiten met Nederlandse begeleiding.

En.. what’s in it for us? Ja, als ouder kun je nu eindelijk ongestoord dat boek lezen of deelnemen aan die wijnproeverij, yogasessie of wandeling die bij alle vakantieparken worden georganiseerd. Want het moet wel vakantie voor iedereen blijven!

Met dank aan Dina van Pierre et Vacances in Parijs.

Meer informatie: Pierre et Vacances

PLUS+
– De tienerclubs van Pierre et Vacances hebben als hoofdkwartier ‘Le SpOt’, een eigentijdse hangplek met perfecte Wifi-ontvangst (hallelujah).
– Pierre et Vacances biedt naast de standaard huuroptie van het appartement of huisje vanaf dit jaar een zogenaamde Club Formule, waarbij vrijwel alle tiener- en kinderactiviteiten zijn inbegrepen in de accommodatieprijs.
– Ook leuk – zelfs voor tieners – in diverse vakantieparken worden circustrainingen gegeven door medewerkers van het beroemde Cirque du Soleil (o.a. bij Belle Dune).

Tekst: Josee Schouten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.