frankrijk.nl

GESPOT: Les Chouettes in de Haut-Marais

Een nieuw café-restaurant in de leukste wijk van Parijs, dat is er automatisch eentje om te onthouden. Les Chouettes is helemaal hip en ligt in een van de opkomende delen van de Haut-Marais, vlak bij Place de la République.

Waarom een bijzonder adres?

Prachtige sfeer in een voormalige fabriek(je) met een 20 meter hoog glazen dak in de industriële bouwstijl van Gustave Eiffel. Indrukwekkende ruimtes dus en geweldig ingericht, tikje art déco, maar ook modern, met prachtige tegeltjes en overal intieme zitjes.

Les Chouettes in de Haut-Marais

Voor welke gelegenheid?

Koffie bij de open haard, aperitief aan de cocktailbar, chique lunch met vrienden (12-14 uur) of een romantische diner (19.30-22 uur) voor twee, het past hier allemaal. En je ziet er ook mensen gewoon in hun eentje een boek of de krant lezen in een van de luie leren fauteuils. Dankzij de verschillende niveaus is het hier ook heerlijk mensen-kijken.

Les Chouettes in de Haut-Marais

Wat staat er op de kaart?

Geopend vanaf 8 uur ’s ochtends dus je kunt er al voor het ontbijt terecht (o.a. gegrilde tartines). De elke week wissellende lunch- en avondkaart bevat moderne internationale gerechten, zoals bietensalade met gerookte schelvis, gekarameliseerde kabeljauw met seranoham of risotto met varkenswangetjes.

Wat is de schade?

Drankjes variëren van €3 tot €6,50, cocktails €12, gerechten zijn tussen €20 en €30 (reken €40-€50 voor 3 gangen à la carte).

Les Chouettes in de Haut-Marais

LEES OOK:
12 authentieke bistro’s in Parijs
Hippe lunchadressen in de Marais
9 romantische adresjes in Parijs

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: website Les Chouettes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *