frankrijk.nl

Parijstips van modekenner May-Britt

De Fashion Week begint vandaag in Parijs! Een happening van jewelste en een must voor elke ervaren moderedacteur. Zo ook voor May-Britt Mobach, hoofdredactrice van Amayzine.com. We vroegen haar het couturehemd van het lijf over haar favoriete shows en de hotspots van de modewereld in Parijs.

De mooie en altijd sprankelende May-Britt Mobach kan je binnen een minuut de namen van alle laatste IT-bags opsommen maar om haar eigen hals bungelt het liefste een tijdloos model van Chanel. De modeliefhebster komt dan ook al 18 jaar bij de Paris Fashion Week.

Parijstips van modekenner May-Britt Mobach Fashion Week Paris

Eerst als adjunct van tijdschrift Beau Monde, later als hoofdredacteur van Marie Claire en tegenwoordig uit naam van het prachtige online fashion&beauty-magazine Amayzine.com. Voordat May-Britt vandaag weer in de Thalys springt om de huidige Paris Fashion Week  (3 -11 maart 2015) bij te wonen, vroegen we haar naar haar leukste ervaringen tijdens het mode-evenement en haar favoriete plekken in Parijs.

Parijs Fashion Week 2015

Welke shows zou je voor geen goud missen?

“Chanel in het Grand Palais! Elk jaar maken ze er zo’n creatief gebeuren van en het decor is telkens fantastisch. Zo liepen de modellen vorig jaar door een enorme Chanel-supermarkt. Ook zorgt het Chanel-team altijd voor een persoonlijke ontvangst, er is echt aandacht voor je. Verder zijn mijn favorieten Louis Vuitton en Hermès. En de spraakmakendste show van het moment is Saint Laurent. Sinds Hedi Slimane er de scepter zwaait, is alles wat je voorbij ziet komen even hip, hip, hip.”

Parijs Fashion week 2015

Wat is het gekste dat je in 18 jaar Paris Fashion Week hebt meegemaakt?

“Ik nam ooit een vriendin mee naar Chanel, maar zij had geen kaartje en ze wachtte dus buiten op me. Bij de entrée stond het bekende oud-model Janice Dickinson uitvoerig te poseren voor de vele glamourfotografen voordat ze naar binnen ging. Maar zodra de show begon zag mijn vriendin hoe Janice stiekem afdroop. Ze had ook geen invite, how low can you go?!”

Waar gaan de modellen eten en drinken in Parijs?

Zonder twijfel in Café de Flore op Boulevard Saint-Germain. Hier spot je tijdens de Fashion Week allemaal modemensen, van modellen tot redacteuren. Verder drinkt de fashion scene thee in het prestigieuze hotel Le Meurice, tegenover de Tuilerieën. Logisch, want hier logeert de hele redactie van Vogue US, (ja, mét Anna Wintour) en Marie Claire houdt hier een high tea voor al haar internationale hoofdredacties.”

Parijstips van modekenner May-Britt Mobach Fashion Week Paris

Om de hoek bij Le Meurice vind je Café Ruc. De favoriete hang-out van modellen die de Louis Vuitton-show lopen bij het Louvre. In Hotel Costes in de Rue du Faubourg-Saint-Honoré is het maandagavond een drukte van jewelste voor en na de show van Saint Laurent. De incrowd die liever niet gezien wil worden zit in La Societé, in Saint-Germain. Veel rustiger dan bovengenoemde adresjes en ook minder VIP’s. En alle Vogue-meisjes slapen in de Marais.”

parijs-ralphs-saint-germain

En waar ga je zelf het liefst heen?

“Mijn eigen geheime Fashionweek-adres is de bar op de eerste verdieping van Hôtel Vendôme op Place Vendome. Zalig sfeertje, beetje Dior-achtig decor en een prima plek om einde middag af te spreken voor een borrel, eventueel met de zalige charcuterie die ze hier serveren. En een keer doen: lunchen in de binnentuin van de Ralph Lauren-winkel ( foto hierboven) op Boulevard Saint-Germain. Daar leggen de obers een servet op de grond zodat je er je dure designertas op kunnen zetten. Overigens eet je er de lekkerste burger van Parijs!”

Parijs Fashion Week 2015

Hoe overleef jij een Fashion week?

“Ik denk vooraf heel goed na over mijn garderobe. Je wordt namelijk heel erg ongelukkig als je er niet goed uitziet tijdens een show, lunch of dinnerdate. En je hebt gewoon geen tijd om ter plekke nog je beste outfit te verzinnen. Ook niet vergeten: extra batterijen en oplader voor mijn smartphone en style.com-infuus op mijn laptop zodat ik de shows nog eens rustig terug kan kijken. En verder is het heerlijk om even af te spreken en te eten met collega’s uit het vak.”

Hoe vaak bezoek je Parijs en wat staat er dan op je shopping list?

“Minstens 8 keer per jaar! Dan wip ik altijd binnen bij GAP in de Rue de Rennes om kinderkleding te scoren voor mijn 3 kinderen. Voor mijn eigen garderobe moét ik langs Paul&Joe. Dat combineer ik met een bezoek aan warenhuis Le Bon Marché, om  make-up van Laura Mercier te kopen. Mijn favoriete boekenwinkel is Bookmarc, de boekenwinkel van Marc Jacobs op Place du Marché-Saint-Honoré. Kan ik meteen nog even langs Maje in Rue Saint-Honoré, een waanzinnig leuk Frans kledingmerk. Tot slot, als ik nog cadeautjes voor het thuisfront wil meenemen ga ik standaard naar conceptstore Colette. Of je nu iets zoekt voor kinderen of volwassenen: binnen 5 minuten heb je iets origineels gevonden!”

Parijstips van modekenner May-Britt Mobach Fashion Week Paris

Welk hotel kies jij in Parijs?

“Ik slaap altijd in Saint-Germain, zowel zakelijk als privé. Ik vind de Rive Gauche toch het prettigst, ben fan van alles in de buurt van Rue de Buci. Maar ik ben een sloerie als het gaat om hotel-adresjes. Ik probeer elke keer weer iets anders dat én leuk is én nog betaalbaar in de periode dat ik ga en dat laatste is zeker tijdens de Fashion Week een uitdaging. Hotel de Buci (foto onder, red.) is een aanrader, maar inmiddels wel  aan de prijzige kant.”

Parijstips-May-Britt-hotel-de-buci

LEES OOK:
De hippe adresjes van een stiliste uit Parijs
Top 10 luchadressen in de Marais
Najaarsmode voor éclairs

2 reacties op “Parijstips van modekenner May-Britt”

  1. Ghislaine Rosenmöller schreef:

    Fred Hotel en Hotel Max zijn de aanraders voor iedereen die een super leuk en betaalbaar hotel zoeken in Parijs. Ik refereer natuurlijk ook naar het recente artikel over Hotel Max op Frankrijk.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *