frankrijk.nl

De 70’s charme van het Idol Hotel in Parijs

Dit nieuwe slaapadres in Parijs is er eentje waar zowel muziekliefhebbers als designfans blij van worden. Het Idol Hotel combineert moderne interieurtrends met de glamourstijl van Amerikaanse soulmuziek. En die mix levert een funky plaatje op!

Stiekem is het Idol Hotel al een maandje of twee open, maar pas gisteravond vond de officiële opening plaats van dit nieuwe adres in Rue d’Edimbourgh, een paar straten boven Gare Saint-Lazare. Voor het feestelijke startschot was er een live-dj aanwezig, die in de hotelbar soulklassiekers draaide. Helemaal in stijl met het thema van dit viersterrenhotel dat met zijn interieur een ode brengt aan Amerikaanse soul- en funkmuziek uit de jaren 60 tot 80.

Idol Hotel Paris

Gouden behang en knalgele badkamertegels

De eigenaar van het hotel, een grote James Brown-fan, wilde de bonte vormgeving van LP’s uit die periodes als uitgangspunt voor de sfeer van het adres. Dat liet designer Julie Gauthron zich duidelijk geen twee keer zeggen. In de 32 kamers met namen als Jungle Fever, Lady Soul en Light My Fire leefde ze zich uit met speciaal voor het hotel ontworpen meubels en gewaagde kleurcombinaties zoals fuchsia met olijfgroen of mosterdgeel en turquoise.

Blue sunshine suite in Idol Hotel

Maar het opvallendste aan het interieur is het behang. Met goud en glitters en de meest prachtige patronen, vol planten en over-the-top vintage motieven. Elke verdieping is anders en in elke kamer zijn minstens 2 verschillende prints gecombineerd.

Idol Hotel Parijs

Muziek luisteren in je hotelkamer

Dat in combinatie met grappige details, zoals de verlichting achter het bedhoofd en de vele spiegels in de kamers, zorgt voor een campy sfeer die je op het eerste gezicht in een motel in het Las Vegas van de jaren 70 zou verwachten. Maar de strakke designstoelen, sobere houten vloeren en high-tech speakers in de slaaphamers trekken het geheel toch weer terug naar het heden.

ontbijt zaal Hotel Idol

Knappe mix van een geliefde ontwerpster, want Julie Gauthron tekende ook voor het vrolijke Hotel Crayon. Tegenover de grappige trompetlampen in de hotelbar hing ze een kunstwerk boven de receptie dat in neonletters laat lezen: The best groove in Paris. En dat zou zomaar kunnen kloppen.

Prijzen €180/200-€450 (suites), meer informatie over het Idol Hotel

Badkamers Hotel Idol

PLUS+

– Niet iedereen zal vallen voor deze overdadige en heel kleurrijke retrostijl, maar als je er wel wat mee hebt dan raak je hier al snel door dolle heen, want echt prachtig gedaan!)

– Geweldig: de professionele Elipson-speakers kun je via Bluetooth zo aansluiten op de playlist van je smartphone. Grappig ook: in dit muziekhotel heeft niet de tv een centrale plek, maar zijn juist de luidspeakers precies geplaatst voor optimaal luisterplezier vanaf het bed.

– Badproducten van het fijne  Franse merk Nuxe in de badkamer.

Lady Soul kamer in Idol Hotel Paris

Tip: Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphériquehet milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage!

LEES OOK:
Hotel Crayon, vrolijke kleurenbom naast het Louvre
Gevonden! Het romantische Hidden Hotel in Parijs
Ruimteschip-design in een hip hotel vlak bij het Louvre

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.