frankrijk.nl

Gevonden! Hidden Hotel in Parijs

Romantisch weekend in Parijs? Het Hidden Hotel is waarschijnlijk precies het slaapadres waarnaar je op zoek bent. Modern, elegant, intiem… Door het gebruik van veel natuurlijke materialen en vooral hout, voelt dit verrassende adres als een luxe chalet, midden in de hoofdstad.

Al lange tijd hoorde ik veel goeds over een hotel in Parijs met een nieuwsgierigmakende naam: Hidden Hotel. En toen Carole onlangs terloops opmerkte dat zij er vorig jaar gelogeerd heeft én razend enthousiast was, sprong ik meteen op mijn fiets om een kijkje te nemen. De buurt alleen al is leuk namelijk: niet ver van de Arc de Triomphe, naast  Avenue des Ternes in het 17e arrondissement. Een heerlijke wijk om te winkelen, met boetieks van bekende Franse merken, een geweldige markt (Rue Poncelet) en de grootste FNAC (boeken, muziek, films) van Parijs.

Hidden hotel romantisch in Parijs

Verstopt achter de Arc de Triomphe

In een  stil straatje schuin tegenover de Fnac zit – inderdaad een beetje verstopt – het Hidden Hotel. De façade is voor een deel betimmerd met ruw hout, wat het adres op het eerste oog een tikje afstandelijke uitstraling geeft. En ik twijfel zelfs even over hoe ik de deur open krijg. Maar eenmaal binnen stap ik meteen een uiterst warm universum binnen. Het licht is gedempt en de inrichting heeft een harmonieuze mix van aardse tinten. Leren stoelen, krukjes van boomhars, roestkleurige ‘schubben’ op de muren en oranje lampen die de ruimte een zachte gloed geven.

Hidden hotel romantisch in Parijs

Kalm en cosy

Al snel ontfermt de allervriendelijkste en zeker niet onknappe receptionist Xavier zich over me. In accentloos Engels (hij woonde 15 jaar in Zuid-Afrika) vertelt hij over de sfeer van het hotel, dat bijna helemaal uit natuurlijke materialen bestaat. Leisteen, hout, leer en linnen vormen de rode draad in de inrichting die verschillenden interieurstijlen vermengd. De basis is puur en licht en doet denken aan Scandinavisch design, maar door de mix met exotische elementen (Afrikaanse beeldjes, schelpen, kokosnoten, salontafelboeken over yoga en wereldreizen) krijgt het geheel de uitstraling van een chique chalet of een lodge ergens op een verre bestemming.

hidden-hotel-bed-met-gordijnen

Hemelbedden van kokos en linnen

Als Xavier me een paar verschillende kamers laat zien, raak ik nog meer onder de indruk van de stijl van het Hidden Hotel. Wat zijn de materialen mooi gekozen allemaal! Zelfs de kamers uit de eerste prijscategorieën zijn ondanks hun beperkte afmeting super-romantisch, door de linnen gordijnen die als een baldakijn rond het bed hangen. En in de suites krijg ik spontaan zin om een lening aan te vragen en mijn slaapkamer te laten herinrichten… Die prachtige leren poefen op de grond, het bed van Coco-Mat, het verzonken bad en de wastafel die uit een massief stuk steen is geslepen. Echt klasse.

Hidden hotel romantisch in Parijs

Biologisch ontbijbuffet

Weer beneden snuffel ik nog een beetje rond door de hotelbar, waar beurtelings de stemmen Damien Rice en Feist uit de speakers klinken. Moderne muziek die uitstekend past bij de ontspannen en jonge sfeer die dit viersterren hotel probeert uit te stralen. Carole vertelde me al dat je hier in de bar van het biologische (what else!) ontbijtbuffet kunt genieten, net als in de bar van het tweede gebouw dat bij het hotel hoort, een deur verder. En Xavier verklapte dat de lounge ook een goedbewaard geheim is bij de Parijzenaren uit de bedrijven rond het hotel. Die komen hier na werktijd dus vaak een glas wijn (al vanaf €5) drinken. Klinkt heel gezellig allemaal. Als ik even later weer op mijn Gazelle terugfiets naar huis  denk ik oprecht: ja, dit is nou echt een hotel in Parijs dat ikzelf zou kiezen als ik hier niet woonde.

Kamers in 5 categorieën, vanaf €139, €212 en €309, ontbijt €19, meer informatie

Hidden hotel romantisch in Parijs

PLUS+

– Alle bedden in het hotel zijn van Coco-Mat, de bekende matrassen van kokosvezel. Niet alleen een duurzaam materiaal maar ook heel comfortabel.
– Er is een aparte rookkamer (‘Le Fumoir’) waar gasten sigaren of sigaretten kunnen roken, en ook een kleine patio.
– Leuke buurt vlak bij de Arc de Triomphe en een metrostation met veel verbindingen.
– De complimentary madeleines die in een grote schaal in de hotelbar staan.
– Een van de suites heeft een ‘Yoga-wall’, bijzonder!

MIN-
– Gasten kunnen kiezen uit een (uitstekend en elke dag wisselend) warm en een koud ontbijtbuffet. Enige nadeel: helaas kun je dat niet mengen, je eet of koud (croissants, fruit, zelfgemaakte yoghurt, taarten, salades) of warm (eiergerechten, quiches, pancakes, Engels ontbijt).

Tip: Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage!

Hidden hotel romantisch in Parijs

 Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Nicky Bouwmeester & Hidden Hotel by Elegancia

LEES OOK:
Hôtel Crayon, vrolijke uitvalsbasis
De funky charme van het Idol Hotel
Hip space-design in hotel naast het Louvre

Eén reactie op “Gevonden! Hidden Hotel in Parijs”

  1. Carole schreef:

    Ik heb zelf geslapen in de Love de Suite Exception met een gigantisch bad gemaakt uit een steen uit Thailand. Wat betreft leuke eetadresjes:
    – Voor de wijnliefhebbers vind je een klein restaurant vlakbij het Hidden Hotel waar je met de patron de wijnfles in het kelder gaat uitzoeken http://www.la-cave-lanrezac.com/
    – En je bent hier natuurlijk ook vlak bij Les Champs-Elyseées, met het hippe Miss Ko Restaurant: http://www.frankrijk.nl/2014/01/miss-ko-in-parijs-tongstrelend/
    – Wat verder weg maar in dezelfde’franco-thai cocooning-stijl’: Yo Café, rue port Mahon, bij de Opéra: http://www.yocafe.fr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *