frankrijk.nl

Val d’Isère, pittige pistes & hippe après-ski

Ik snap er niks van. Eén van mijn favoriete Franse skioorden is Val d’Isère en toch gaan de meeste Nederlanders op wintersport in buurdorp Tignes, dat ook in skigebied Espace Killy ligt. Zie hier 7 redenen waarom Val d’Isère een aanrader is.

Elders in de wereld heeft Val d’Isère een reputatie die al even oud is al de plaats zelf. Grote namen uit de skiwereld, zoals Henri Oreiller en natuurlijk Jean-Claude Killy brachten Val d’Isère naam en faam onder wintersportliefhebbers. Ski en charme komen hier mooi samen. De 11e-eeuwse barokkerk en de prachtige stenen klokkentoren zorgen voor het authentiek Savoyaardse karakter van het oude centrum. En die sfeer gaat hand in hand met de vele winkels, trendy bars, swingende discotheken en gastronomische restaurants die je ook in dit skidorp vindt. En de skimogelijkheden zijn geweldig, in het skigebied Val d’Isère-Tignes.

Hier nog 7 bijzondere weetjes over ‘Val’:

1. Eerder sportief dan mondain

Val d’Isère heeft heeft de naam mondain te zijn, maar ik begrijp niet waar dat vandaan komt. In Val d’Isère kom je immers om te skiën en niet om te showen. Stijl … ja, dat heeft het dorp wel! Misschien is dat het?

Oude dorp van Val d'isera

2. Place-to-ski van de sterren

Omdat Val d’Isère een favoriete spot is van veel beroemdheden heb je kans om zomaar in de skilift te zitten met grootheden zoals Bono, Prins Albert, Richard Branson of Hugh Grant. En zeg nou zelf: dat is toch kicken?

Zonnige Val d'Isere

3. Bakermat van de Folie Douce

Ingrediënten: waanzinnige locatie op de piste, uitstekend restaurant en groot terras waar je kunt chillen, loungen en partyen. La Folie Douce is een regelrecht hitformule en hier is het allemaal begonnen, in Val d’Isère. Pak de gondel La Daille en daal af naar La Fruitière/La Folie Douce, kwestie van je neus en oren volgen! Smaakt het naar meer? Ga dan downtown, vanaf 16 uur gaat het feest door in zusje Café Face! Overigens grote kans dat je beneden aan de piste bij après-skibar Cocorico blijft steken..

Après-ski in Val d'Isère

4. Theesalon of Teabar?

Tja, het is maar net wat je onder après-ski verstaat. Even bijkomen met een goddelijke taartje en warme chocomel in theesalon Salon des Fous in de hoofdstraat of meteen de zijstraat in richting de stomende Dicksteabar voor een Engelse pint of demi pression en een boel muziek. Het kan hier allebei.

5. De pistes zijn niet voor watjes

Ga je op skivakantie in Val d’Isere dan ben je een bikkel! Hoog, hard en veel is hier de norm, een ideaal skigebied dus voor ervaren skiërs. Een must-do is de befaamde Bellevarde-piste (en die is best pittig!). Snowboarders gaan uit hun dak op het immense snowpark en wie de Piste Perdu heeft gedaan mag zich de heldenstatus aanmeten. Plus op mijn bucketlist: een dag off-piste tourskien met helitransfer terug. Weetje voor watjes:  bijna alle afdalingen terug naar het dal zijn rood…

Pittige pistes in Val d'Isère

6. Budgetbreed qua accommodaties

Ik zie je al denken; celebs, superski… het zal hier wel reteduur zijn? Tja, ik ga niet zeggen dat een wintersportvakantie goedkoop is, maar je kunt het hier zo gek maken als je zelf wilt. Wil je budget dan kan dat. Je vindt er plenty betaalbare appartementen, vooral in de moderne wijk La Daille en wat meer chaletstyle in de wijken rond het oude centrum. Zo boek je met 4 personen al een luxe chaletappartement met zwembad v.a. €289 inclusief skipas. En wat weinigen weten is dat je in Val vooral een heel divers aanbod hebt van hotels. Van basic tot hip en trendy. Nieuw dit seizoen is een heus berghotel op de piste! Jawel, op maar liefst 2551 meter hoogte biedt Hotel Le Refuge de Solaise haar gasten luxe kamers, een fitnesscentrum, een restaurant en natuurlijk een ongeëvenaard uitzicht!

7. Superspot voor voorjaarsskiën!

Het dorp ligt op 1800 meter hoogte, het skigebied gaat tot 3450 meter. Oftewel: goeie sneeuw, veel zon. Eldorado voor snow&sun-addicts. Skidagen met een hoog factor-50-gehalte! Bijkomend voordeel: de skiliften zijn tot laat in de middag open.

Val d'Isère, skidorp voor snow and sun addicts

Tekst: Josee Schouten Beeld: OT Val d’Isère

LEES OOK:
Tignes: skiën tot begin mei!

2 reacties op “Val d’Isère, pittige pistes & hippe après-ski”

  1. Niet mondain, maar wel tussen de supersterren???
    Val d’Isère is in ieder geval zo mondain dat de eigenaar van een frietenkot zich voortdurend oet verdedigen tegen zijn chique buren: http://www.hurktoilet.nl/weblog/wreageer.php?id=9141

    • Josee schreef:

      Geweldig! Duidelijk een verhaal waar een luchtje aan zit..Ja, wij bedoelen mondain als in zien-en-gezien-worden. Maar we kunnen ons voorstellen dat ruiken en geroken worden hier buiten valt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *