frankrijk.nl

De Tolix-stoel, al 80 jaar trendy

Sinds de jaren 40 is het dé Franse terrasstoel van metaal en al diverse jaren pronkt de Tolix in alle kleuren van de regenboog in trendy privé-interieurs. Voorjaar 2015 lanceerde het klassieke merk uit de Bourgogne (waar de stoelen nog steeds gemaakt worden bij Autun) een nieuw model.

nieuwe-stoel-tolix-T14

De mooie hippe metalen bistrostoelen van Tolix (foto linksboven) bestaan al weer sinds 1934. Om dat te vieren liet het merk een nieuwe stoel ontwerpen door designer Patrick Norguet en dat is deze gave T14 (hierboven). Net als z’n beroemde voorganger van roestvrijstaal en ook leverbaar met houten poten. Leuk ook om te zien: in conceptstore Merci in Parijs stond begin 2015 een metershoge stapel van de bekende Chaise A ter ere van de 80-ste verjaardag van het merk.

LEES OOK:
Lamzac, de draagbare ligzak van Fatboy (voor strand & camping!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *