frankrijk.nl

Logeren bij Max in Parijs

Allereerst is daar die leuke stoere naam: Hotel Max. Maar ook de rest is helemaal ‘max’: met een maximum aan design, een maximum aan sfeer en een maximum aan rust in een gezellige onbekende wijk. Carole nam de proef op de som in dit leuke en betaalbare hotelletje dat pas is geopend op de Rive Gauche.

Hotel Max ligt midden in het 14e arrondissement, vlakbij Place d’Alésia. Niet de eerste wijk waaraan je denkt als een weekendje naar Parijs gaat… En dat terwijl het een leuke authentieke buurt is en je er zo lekker makkelijk komt vanaf Gare du Nord. Met metrolijn 4 sta je zonder overstap in 20 minuten voor het hotel. En vanaf het hotel doe je er 10 minuten over naar Saint-Germain en 18 minuten naar Châtelet-Les Halles.

Leuke jongen, die Max

Zodra ik aankom bij Max voel ik me hier al thuis, dankzij de brede glimlach bij de ontvangst. Wat een hartelijk personeel, dat je net zo makkelijk ik het Engels als het Frans begroet. De lobby is mooi modern ingericht, met een ronde receptie van Philippe Starck, meubels van hout met vilt van het kekke Baskische merk Alki, krukjes met schappenvellen, een boekenkast en een openhaard.

Lobby van Hotel Max in Parijs

Gezellig klein hotel

Hotel Max is niet groot, maar dat geeft juist een intieme sfeer aan dit knusse hotel. Elke van de 19 kamers is anders, maar de stijl en het comfort liggen in het verlengde van wat je in de lobby kunt zien. Grappig is dat dit adres met een heel mannelijke naam, verder een juist heel vrouwelijke uitstraling heeft.

Grote kamer in Hotel Max Parijs

In elke kamer hangt een groot doek van een Tsjechische kunstenaar, sensueel en dromerig, met warme kleuren die terugkomen in de badkamer. Twee kamers hebben een balkon met uitzicht over de daken van Parijs. En de twee suites hebben een diepblauwe stofbekleding op de muur voor extra geluidsisolatie.

Kamers en suites in Hotel Max Parijs

Dakterras en bioproducten

Leuke extraatjes op mijn kamer vond ik de Nespresso-machine, de flatscreen met veel internationale zenders, de goede leeslampjes, de Wifi, en de fijne badproducten van Algotherm.

Badkamer Hotel Max Parijs

Ook leuk is het kleine dakterras op de bovenste verdieping, waar je een boek kunt lezen met een kop thee erbij. Net als het minituintje voor het hotel waar je dus gewoon buiten een glas wijn kunt drinken (en de addicts hun sigaretje roken)!

Tuintje Hotel Max Parijs

Prijzen: vanaf €120-€138 (deluxe kamer) – diverse aanbiedingen via de site. Info & boeken

Wijktip 1: Brasserie Le Verre Siffleur

Als je al voor de middag aankomt: ga dan lunchen bij de brasserie Le Verre Siffleur aan de overkant van de straat: typisch Parijs en niet duur! Mooie kaart (zelfs voor vegetariërs) en allerliefst personeel. ’s Avonds serveren ze zelfs tot 23.00 uur!

Wijktip 2: Fred Hotel

Met slechts 19 kamers kan het nieuwe Hotel Max snel volgeboekt zijn. Stukje verderop ligt het ook erg leuke en betaalbare Fred Hotel, van dezelfde eigenaren.

Omgeving Hotel Max Parijs

PLUS+

– Faciliteiten die bij een luxe-hotel passen, zoals een concierge, privé-parking, een receptie die 24/24 open is en meertalig personeel.

– Vrouwelijke accenten in de badkamer: met een goede make-upspiegel, inloopdouche en biologische badproducten.

– Een groene wijk, vlak bij Parc Montsouris, met veel leuke steegjes, markten, bars en bioscopen.

MIN-

– De kleine ontbijtzaal is snel vol als alle gasten tegelijk ontbijten (maar het ontbijtbuffet zelf is top met veel verse en bioproducten).

– De balkons zijn heel prettig maar de planten die ze onderling moeten afscheiden mogen nog wel wat meer groeien voor de privacy…

Balcon Hotel Max

Tip: Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage!

Tekst: Carole Goelitz

LEES OOK:

– Top5 goedkope hotelletjes in Parijs

– Le 9Hotel: zonnig en betaalbaar designhotel in Parijs

– De mooiste nieuwe designhotels in Parijs

Kamer in Hotel Max Parijs 14e

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.