frankrijk.nl

GROETEN UIT…Serre Chevalier

Wie op zoek is naar Josee, die moet het in deze tijd zoeken in de Franse Alpen.  Zat ze onlangs nog in het skidorp Valmorel, nu kan ze haar geluk niet op in het veel zuidelijker gelegen Serre Chevalier.

Josee in skigebied Serre Chevalier

Hi girls,

Ja, ik voel me een echt zondagskind. Jullie weten dat ik dol ben op de bergen. En alleen al het  imposante panorama hier in Serre Chevalier maakt me blij. Dat ik ook nog over de met fluweelsneeuw bedekte pistes van Serre Chevalier mag afdalen is dan ook 100% genieten. Ik roep dit voor een ieder die binnenkort op wintersport gaat; de sneeuwcondities zijn heaven!

Kunst op de piste

Maar ik moet even iets kwijt, want ik heb echt zoiets gaafs gezien op de piste! Elk jaar organiseren ze hier Neiges de Culture. Allerlei kunstprojecten in het skigebied, met thematische (ski)routes, kijkdoostunnels met geschiedenisbeelden en een nomadenkamp, met originele tenten uit diverse koude wereldstreken. En daar is momenteel een waanzinnige foto-expositie te zien. Je skiet via de piste Myrtilles zo dat nomadendorpje in. Ski’s uit en kijken maar. Eerst even opwarmen in de yourt met houtkachel. Hier krijg je desgewenst een (Engelse) toelichting op de exposities. Interessante achtergrond informatie over het maken ervan en de fotografen. Vervolgens kun je de fotoserie’s bekijken, tentoongesteld in de diverse tenten en hut. Telkens anders, maar wel met een gemene deler; nomadenvolken en culturen in koude gebieden. Dit keer Kirgizie, Siberië, Alaska. FANTASTISCHE foto’s en indrukwekkende verhalen. Zoals de jacht op het nieuwe goud – de ivoren tanden van mammoeten! – op een Siberisch eiland. Of het moeizame leven van Kirgiziche nomaden in een desolaat gebied.. Ik ben zwaar onder de indruk en vind  dit een superinnovatieve variant op een skipauze op terras of in het restaurant!

foto expositie op de pistes van Serre Chevalier

Kortom, ik snuif hier op de pistes weer allerlei nieuwe inspiratie op. Ook off-piste, want logeer in een heel hip skihotel in het dorp Villeneuve. Eén en al eye-openers dus, maar ga nu toch echt mijn ogen sluiten want zoveel indrukken, zoveel gezonde berglucht.. hoofd&lijf zijn even aan een goeie nachtrust toe!

 Tot gauw, bisous!

Josee

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *