frankrijk.nl

Een vleugje Afrika in de Bourgogne

Marleen en Robby ontmoetten elkaar in Tanzania. Met een vakantieboerderij en 5 uiterst riante safaritenten bieden ze nu een echte African dream midden in het Franse Bourgondische landschap.

Bobby-en-Marleen-Kimaro-farmhouse in de Bourgogne

Het begon allemaal in Afrika…

Voer voor een roman! We haken in op Marleen’s levensverhaal bij het moment dat ze na vele omzwervingen met haar toenmalige vriend, een ballonvaarder, op de Tanzaniaanse steppen belandt. En pats… een nieuwe liefde ontstaat. Die voor dit prachtig stukje Afrika, de Masai Mara en Serengeti. Helaas houdt de relatie geen stand en moet ze noodgedwongen terug naar Nederland. Daar weet ze niet hoe snel ze weer weg moet. Ze is één vingertop verwijderd van het boeken van een ticket naar Nepal, waar ze kan werken, maar krijgt op het moment suprême een mail binnen. In haar inbox verschijnt daar, out-of-the-blue een verzoek of ze manager wil worden van een luxe lodge in het zo door haar geliefde Serengeti Park.

Droomplek-bij-Kimaro-Farmhouse-Bourgogne

Droomplek in de Bourgogne

Een levensbepalende beslissing, zo blijkt. Ze vertrekt weer naar Afrika, ontmoet er haar prins op het witte paard (luipaard zou hier beter passen), de Belgische fotograaf Robby. Na 1 jaar besluiten ze een nieuw leven te beginnen in Europa. Samen gaan ze op zoek naar een plek die hen net zoveel ruimte, schoonheid en rust biedt als de Serengeti. Marleen is een dromer: “Als ik later groot en rijk ben dan wil ik een boerderij met groene luikjes, bij een bos en een meer…” Hun aanvankelijk zoektocht in de Ardennen levert niets op. Ze verleggen hun grenzen naar Noord-Frankrijk. Hun oog valt op een huis aan de kust en om de prijs en kwaliteit te kunnen vergelijken zetten ze ook 2 huizen in het binnenland op de bezoeklijst. Het strandhuis valt tegen dus de reis gaat meteen door naar la campagne, in de Nièvre (Bourgogne). Huis 1 blijkt net verkocht, huis 2 kan worden bekeken. Ze rijden langs een bos en zien de oprijlaan. Marleen’s oog valt op het meer en de 18e-eeuwse boerderij… met groene luiken. Ze begint spontaan te huilen. Een déjà-vu. Bestemming gevonden!
Terras tent
Inmiddels wonen ze nu 4 jaar op hun droomdomein, waar ze de oude boerderij, met behoud van de authentieke details stijlvol hebben verbouwd. Het is opgedeeld in een deel voor henzelf en een 4-persoons vakantieboerderij. Daarnaast staan op het terrein nog 5 hele gave safaritenten, die in Afrikaanse sfeer zijn ingericht. Je leest er meer over in Authentieke safaritenten in de Bourgogne

Wat heeft jullie het meest verrast van de Bourgogne?

“De vrijheid, de natuur. Weet je dat hier in het bos prachtige grote herten rondlopen? En zwijnen. Ook zien we ’s morgens vroeg soms van die schattige kleine reeën aan ons meer staan. Dan overvalt ons echt weer dat natuurgevoel van Afrika. Het is een groot cadeau om hier te mogen zijn.”

Eh die naam Kimaro House, heeft dat een betekenis?

” Kimaro is een woord geïnspireerd uit het Kiswahili, de taal die in Oost-Afrika gesproken wordt. KI is een voorvoegsel en MARO zijn de eerste letters van onze namen, Marleen en Robby.”

Wat voor gasten komen hier zoal?

“Koppels op zoek naar rust en ultieme romantiek of families met kinderen. Zij komen om volop te genieten van de natuur en het buitenleven. Even lekker op adem komen en vooral behoefte aan quality time met elkaar. We hebben geen zwembad maar wél ons eigen meertje van maximaal 1,20 meter diep dus prima voor een beetje spartelen en zwemmen!”

Wat is jullie favoriete eetadres?

Hier vlakbij, in het plaatsje Chamlemy vind je Bistro à Malices. Echt zo’n knus en klein huiskamerrestaurant met alleen een menu du jour. Altijd goed!

Tekst: Josee Schouten

LEES OOK:

Authentieke safaritententen in de Nièvre

Kimaro-farmhouse-droomplek-bourgogne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *