frankrijk.nl

Hip skihotel: Le Rock Noir in Serre Chevalier

Onlangs was Josee een paar dagen in het skigebied van Serre Chevalier en verbleef in het nieuwe hotel Le Rock Noir. Een hippe uitvalsbasis aan de voet van de pistes in het dorpje Villeneuve.

Nieuwe place-to-be in Serre Chevalier

Wat een metamorfose al niet kan doen! Was dit vroeger een clubhotel uit de serie blokkendoos-gebouwen à la jaren tachtig. Na een grondig striptease en verbouwing ontpopt Le Rock Noir zich nu als een trendy viersterrenspot in dit waanzinnige skigebied! Er zijn 32 kamers (waarvan diverse voor families), met een sfeervolle winterse inrichting, geheel in wit (zuidzijde) of gemengd zwartwit (noorden). Niet groot, wel praktisch met bijvoorbeeld overal schuifdeuren in plaats van gewone deuren en goed uitgedachte badkamers.

hip skihotel in Serre Chevalier

Blikvangers zijn echter het restaurant en de bar met serre op de begane grond, uitkijkend op de beschutte patio met buitenhaard. Leuk gedaan! Zoals het tegenwoordig elk nieuw hotel van standing betaamt is ook hier een spa voorzien. Het soutterain herbergt een zwembad van circa 5 x 10 meter, een sauna en een mooie houten jacuzzi-hottub. En binnenkort gaat de buitensauna open!

zalige wellness bij Hotel Le Rock Noir

Van hamburger tot sushi

Als je er gaat eten – en dat kan ik van harte aanbevelen – dan is de eigen interpretatie van een hamburger een vermelding waard. En wie liefhebber is van de Japanse keuken, mag zich verheugen op de Rock&Sushi bar tijdens de avonduren! Dat verwacht je niet 1,2,3 in een skiresort, maar tjonge jonge, was dat even smullen! (wel vooraf reserveren)

Hip skihotel Le-Rock-Noir in Serre-Chevalier

Conclusie: absoluut een aanwinst in de categorie hip&trendy skiadresjes en uniek in Serre Chevalier. Ideaal is de ligging, praktisch aan de piste en op nog geen 20 meter van de Aravet-eitjes. Hierdoor zeker een toptip-adres voor een korte skivakantie met het vliegtuig. Met de verbinding Eindhoven-Turijn van Ryanair ben je hier namelijk in een kleine anderhalf uur. En wij betaalden slechts €20 voor de vlucht.. retour! Tuurlijk, dan moet je nog wel een dikke 100 km over de Autostrada overbruggen. Het hotel verzorgt taxi-transfers (duur! Denk €240 per enkele reis, max. 7 pers), dus je kunt ook overwegen om een auto te huren. Zeker als je bijvoorbeeld een lang weekend gaat want dat is een ander voordeel van dit hotel: je kunt hier per nacht boeken!

Info en reserveringen.

buitensauna-hotel-le-rock-noir-serre-chevalier

PLUS+

– Perfecte ligging aan de piste, centraal in het skigebied.

– Lekker: dagelijks gratis après-skimoment met thee/koffie/jus d’orange, cakes en taart van 16.00 tot 18.00 uur.

–  Sfeervol restaurant met halfpension formule of  à la carte menu

– Goeie Wifi en je hoeft niet telkens opnieuw in te loggen.

– Aardig personeel!

MIN-

– Weinig andere leuke restaurants of café’s in de directe omgeving. Je moet lopen naar centrum (ca. 10 minuten) of met de auto naar Chantemerle waar je hele goede restaurants vindt.

–  Erg warm, overal. Soort van ecologisch centraal systeem en vloerverwarming. Zet meteen je radiatoren uit in de kamer, als je hier niet van houdt.

Meer weten over deze verrassende skibestemming? Lees dan ons verhaal over De zuidelijke charme van Serre Chevalier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *