frankrijk.nl

Top 10 zoenplekken in Parijs

Parijs is de stad van de liefde, de hoofdstad van de romantiek, zoveel is bekend. Maar op welke plekjes kun je je geliefde nou het beste in je armen sluiten? Een Valentijns toptien!

1. In het geheim: Impasse Guéménée in de Marais

In deze steeg zoen je in alle discretie onder de inrijpoorten van de Impasse Guéménée om daarna verder te wandelen door de leukste buurt van Parijs, Le Marais. Warm je op in een café op het nabijgelegen überromantische plein: Places des Vosges…
– 4e arrondissement, 28, rue St Antoine, metrohalte Bastille

2. Op de liefdesbruggen Pont des Arts en Pont Neuf

Natuurlijk ga je doen waarin duizenden andere geliefden je al zijn voorgegaan: de liefde vereeuwigen op de brug Pont des Arts, om die reden ook wel Pont des Amoureux genoemd. Niet meer met een liefdesslot, dat mag niet meer sinds de brug op instorten staat, maar een warmbloedige frenchie is hier zeker niet verbodenDaarna doorwandelen naar de Pont Neuf, de oudste brug van Parijs. Voor een romantische pauze op de zitjes die als balkonnetjes boven de Seine uitsteken.
– 1e arrondissement, metro: Pont Neuf of Louvre-Rivoli

Parijs-Romantiek-Pont des Arts

3. Met een cocktail naast het Louvre

Le Fumoir is een eigentijds restaurant met een cocktailbar in art deco-stijl waar in wit geklede barmannen je de lekkerste cocktails (met of zonder alcohol) voorzetten. Terwijl je toost, kun je door de ramen het beroemdste museum van de stad zien liggen. lefumoir.com
– 1e arrondissement, 6 Rue de l’Amiral de Coligny, metrohalte Louvre-Rivoli.

Parijs-Romantiek-Le-Fumoir-cocktailbar

4. Lekker exotisch in Musée Branly

Musée du Quai Branly is een prachtig museum – van binnen én van buiten – op loopafstand van de Eiffeltoren. Je maakt er een reis door de fascinerende wereld der internationale volkeren. Cultuur en romantiek komen hier heel mooi samen elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Dan is het museum tot 21.00 uur open; het licht is gedimd, de sfeer mystiek. Vraag je partner naar welk continent hij wil reizen en maak je op voor een hele bijzondere trip.
– 7e arrondissement, 37 quai Branly, metrohalte Alma-Marceau

MQB. Le bâtiment Musée et jardin. Vue extérieure de nuit. Les éclairages. Novembre 2007.

5. Onsterfelijke baiser voor l’Hôtel de Ville

Probeer de beroemde zoen op de foto van fotograaf Robert Doisneau te evenaren! De hartstochtelijke en spontaan uitziende kus was toch in scene gezet, bleek enkele jaren geleden. Maar wat maakt het uit… Jij en je partner kunnen dat nog gepassioneerder, toch?
– 4e arrondissement, metrohalte Hotel de Ville

Parijs-Romantiek-Hotel-de-Ville-Doisneau_kiss

6. Op het meest romantische plein van Parijs

Place Dauphine, is een mooi verborgen plekje op Ile de la Cité, midden in de Seine. Het ligt een beetje verstopt achter het Palais de Justice en je komt er alleen via de kleine Rue Henri. Maar eenmaal gevonden, wil je niet anders dan met je geliefde op een bankje zitten en dit meest romantische pleintje van Parijs in je hart opnemen.
– 1e arrondissement, Pointe de l’Ile de la Cité, metrohalte Pont Neuf of Cité

Parijs-Romantiek-Place-Dauphine.jpg

7. Bij kaarslicht in Le Coupe-Chou

Ideale plek om diep in elkaars ogen te gaan kijken, dit romantische met klimop overgroeide restaurant in een oud straatje in het Quartier Latin. Denk kaarsverlichte tafeltjes, antieke plavuizen en een open haard. lecoupechou.com
– 5e arrondissement, 9 & 11 rue de Lanneau, metrohalte Cluny-La Sorbonne of Luxembourg.

Lees ook: 9 romantische cafés, restaurants en hotels in Parijs

8. Onder de arcades van het Palais Royal

Werp een blik naar binnen bij het prachtige maar onbetaalbare Le Grand Vefour (€80 voor een voorgerecht), slenter langs Marc Jacobs en de vintage jurken van Didier Ludot, en druk elkaar tegen het vergulde hekwerk rond het elegantste park van de hoofdstad.
– 1e arrondissement, metrohalte Palais-Royal-Musée Louvre

Zoenplekken in Parijs

9. In het ‘boudoir’ van Bistrot Vivienne

Deze mooie bistro vind je bij de ingang van de gelijknamige 19e eeuwse winkelpassage. Reserveer een tafeltje in het intieme bovenzaaltje, bestel hier een fles rode wijn, de steak-tartare, en omhels elkaar onder de kroonluchter op het bordeauxrode pluche. bistrotvivienne.com
– 2e arrondissement, 4 rue des Petits Champs, metrohalte Bourse of Pyramides

bistrot_vivienne_04_0

10. Met je hoofd in de wolken: Eiffeltoren

Het is bijna te cliché maar deze klassieker is nu eenmaal een must voor elke romanticus. Tenminste, als je ervoor kiest om hier ’s avonds naar toe te gaan. En dan met name aan het begin van elk uur: want dan zorgen meer dan 20.000 lichtjes vijf minuten lang voor het ultieme romantische decor.
– 7e arrondissement, metrohalte Champs de Mars-Tour Eiffel

Foto’s: Paris Tourist Office –  Nicolas Borel (Musee Branly) , Choupe Cou, Brasserie Vivienne, The Kiss-Robert Doisneau, Arcades Palais Royal CC Photophilde, Cover  CC NickyB, overig Nicky Bouwmeester, Josee Schouten

LEES OOK:
Mots d’amour! Franse liefdeswoordenlijst
De 10 mooiste bruggen van Parijs
9 romantische adresjes in Parijs
De 10 mooiste uitzichten van Parijs

Parijs-Romantiek-je taime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *