frankrijk.nl

Wow-appartementen in sneeuw Val Thorens

Sfeervol, comfortabel en tot in de puntjes verzorgd, dat viel Josee altijd op aan de chalets en appartementen van Montagnettes. Na 20 jaar is deze groep in de Franse Alpen nog altijd trendsettend en speelt goed in op wat de hedendaagse wintersporter wil. Vrouwelijke intuïtie, aandacht voor detail en durven!  

Weg met de sfeerloze skiflats, terug naar de chalets van Heidi. Dat was het motto van het Savoyaardse bedrijf Montagnettes dat 20 jaar geleden zijn eerste residentie opende in skigebied Les 3 Vallées. En of je nu gaat kijken in hun Residence in Courchevel, het chaletdorpje in Les Menuires en La Plagne of hun resorts in Val Thorens, overal herken je dezelfde elementen, waar veel wintersporters warm voor lopen.

Chalet du Vallon in Val Thorens

Après-ski bij de haard

Alle gebouwen hebben namelijk een traditionele chaletarchitectuur en de appartementen zijn lekker ruim en luxe opgezet. Dus geen stapelbedden of sneue slaapbanken in de woonkamer. Nee, in hier zijn genoeg slaapkamers voor een comfortabel verblijf met familie en vrienden. En binnen een gezellige ouderwetse chaletsfeer. Met veel hout, warme kleuren en -yes!- een open haard of houtkachel.

sfeer bij Montagnettes-Les-Menuires

Vrouwelijke touch

Met charme en gevoel voor stijl als belangrijkste waarden, is het misschien geen verrassing dat er een vrouw aan het roer staat van Montagnettes. De oprichtster van het merk is Agnes Girard. Zij groeide op in Val Thorens, waar haar vader de eerste directeur van de skiliftmaatschappij was. Hij stond dan ook aan de basis van de ontwikkeling van dit dorp, dat onlangs werd verkozen tot  World’s Best Ski Resort.

Montagnettes Val Thorens

Agnes is een vrouw met (sneeuw)ballen. In een wereld die toen en nu nog steeds hoofdzakelijk door mannen wordt geregeerd, wist zij al op jonge leeftijd investeerders ervan te overtuigen dat grote appartementen met aparte slaapkamers, open haard en sfeervolle inrichting de toekomst hadden. Haar intuïtie en oog voor detail zorgden voor de invulling en brachten het gelijk aan haar zijde. Agnes is namelijk de trendsetter van wat we tegenwoordig chaletappartementen noemen. Nog steeds legt ze de lat elke keer weer een stukje hoger, of het nu gaat om het persoonlijk onthaal, comfort of interieur..

Kashmir bar

Unieke stijl

Bij elk project is Agnes van A tot Z betrokken. Zo is de stijlkeuze van elke nieuwe residence iets waar ze bovengemiddeld lang over nadenkt. “Hoe creëer ik de juiste sfeer, welke kleuren, stoffen en meubels passen daarbij?” Ze laat zich daarbij adviseren door vrouwen die net als zij tot het uiterste gaan om juist in die details de juiste snaar te raken. Want daarmee maakt ze het verschil met dat wat er al is.

Le Hameau de Kashmir

Die drang naar innovatie en naar perfectie vind je bijvoorbeeld terug in  Hameau de Kashmir in Val Thorens. Hier liet ze zich inspireren door een reis die ze ooit door de Himalaya had gemaakt. Dit dak van de wereld stond voor haar synoniem als het creëren van het ultieme berggevoel. Waar in de eerdere Montagnettes nog dat typisch Savoyaardse gevoel heerst, is hier gekozen voor Oosterse tinten, donker hout gecombineerd met prachtige stoffen in de kleuren taupe, paars, okergeel en rood.

Interieur-residence-kashmir-val-thorens

Een sfeer die wonderwel mooi past in dit hoogste skiresort van de Franse Alpen. Nieuw hierbij is ook de optie om een hotel-service te koppelen aan verblijf in een appartement. Voor de verwende wintersporter het beste van twee werelden: hotel-service met daarbij keuze uit twee restaurants voor ontbijt en diner, een wellnesscentrum en overdekt zwembad.

hameau du kashir keuken

Meer informatie over Le Hameau de Kashmir en alle andere adressen van Les Montagnettes op www.montagnettes.nl

Heb jij ervaringen met verblijf in een Montagnettes chalet of appartement, laat ons weten wat je ervan vond. Dit vonden wij o.a.:

PLUS

– Appartementen in residences van Les Montagnettes hebben veel vierkante meters
– Warme en sfeervolle inrichting
– Persoonlijke service

MIN-

–  Alleen de Residences Hameau de Kashmir en Oxalys (beide in Val Thorens) hebben een wellness met verwarmd zwembad. De andere hebben een kleinere SPA met sauna, jacuzzi en massage-opties.

Meer info & Boeken
Lees ook over hun laatste creatie: Hotel Taos in Tignes
Les montagnettes in de Franse Alpen

Tekst: Josee Schouten Beeld: ©Studio Bergoend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *