frankrijk.nl

Het verhaal achter Onefinestay Parijs

Enthousiast geworden na hun Onefinestay-ervaring in Parijs wilden Josee en Carole alles weten over dit concept van verblijf in een appartement waar privacy en kwaliteit zijn gekoppeld aan een bijna-net-als-in-een-hotel-service. Zij gingen in gesprek met Keyvan Nilforoushan, general manager van Onefinestay in Parijs.

Hoelang bestaat dit concept al?

Onefinestay is in 2009 opgericht door Greg Marsh, van oorsprong een financier die tijdens zijn vele zakenreizen een steeds grotere behoefte kreeg om op een huiselijke plek te verblijven in plaats van telkens maar een hotel. Hij is gestart met het aanbieden van luxe privé-appartementen in Londen en in 2012 volgde New York. Sinds vorig jaar bieden we ook Los Angeles en Parijs.

boeking-onefinstay-Parijs

Is het moeilijk om die privé-appartementen te vinden?

“Oh dat valt reuze mee. Allereerst zijn we begonnen in ons eigen netwerk en al  snel bleken de eigenaren zo enthousiast over onze werkwijze en service dat ze min of meer ambassadeurs werden van ons concept,  zodat spontaan anderen zich bij ons meldden. In een jaar tijd hebben we nu een aanbod van zo’n 300 appartementen en woonhuizen in Parijs.”

Prive-appartemente-onefinestay-parijs

Wat is dan zo bijzonder aan jullie werkwijze?

“Wij bieden zowel aan onze gasten als aan de eigenaren een hoog service-niveau. Wij zorgen namelijk niet alleen voor de verhuur maar nemen ook alle organisatorische beslommeringen uit handen. En dat is wel zo prettig want het huis is meestal beschikbaar als zij op reis gaan, dus dan hebben ze al genoeg aan hun hoofd. Wij werken volgens een uitvoerige checklist. We weten aan welk type gasten wij het huis kunnen aanbieden, niet alles is bijvoorbeeld kidsproof.  Dus lopen we alles door en vooraf maken we met de eigenaar een lijst van privé-items die  worden weggehaald. We hebben eigen teams die het huis Onefinestay-proof maken. Dat wil zeggen, schoonmaken, opruimen en opbergen van de persoonlijke items, opmaken van de bedden met ons eigen bedlinnen, klaarleggen hotelbaddoeken en het bieden van een online-concierge 24 uur per dag. En dat laatste is een niet alleen een prettig gevoel voor de gast maar ook voor de eigenaar.”

Wat zijn de criteria waaraan een appartement moet voldoen?

  1. Het moet een positief antwoord geven op de vraag: zou ik hier zelf willen verblijven? Dus om het populair te zeggen: de look&feel moet goed zijn.
  2. Het appartement moet echt comfortabel zijn.  Er zijn hier prachtige monumentale woningen die een en al elegantie en charme uitdragen, maar moderne voorzieningen ontberen.  Zo moet er altijd warm water zijn, overal elektriciteit met moderne en veilige contactdozen en uiteraard Wifi.
  3. Een minimale beschikbaarheid van 6 weken per jaar.
  4. Het aanbod moet passen bij de vraag.

Interieur-Onefinestay-appartementen-Parijs

Het lijkt op een luxe variant van Airbnb, klopt dat?

“Nou dat is te kort door de bocht. Dankzij de razendsnelle ontwikkeling van Airbnb is social travelling geen onbekend fenomeen meer. Belangrijker nog is dat we dezelfde filosofie delen en dat is om een unieke lokale ervaring te bieden. Het verschil is dat zij vooral het social&local-aspect benadrukken met direct contact tussen bewoner en gast, terwijl wij focussen op de kwaliteit van het verblijf. Met een unieke 24-uurs concierge-service en respect voor de privacy van de bewoners. Wij gaan zoals de Engelsen het zo mooi zeggen voor de ultieme home away from home-ervaring.”

Wie maken er vooral gebruik van?

“Onder onze gasten zijn er veel expats die hun oude woonplaats bezoeken. Zij kennen de stad en willen er voor even weer deel van uitmaken als zijnde een bewoner. In een Onefinestay-adres kunnen ze die draad oppakken, bepalen ze hun eigen dagindeling en kunnen zelfs oude vrienden uitnodigen als ze willen. Vervolgens heb je de families met kinderen. Weet je dat we in Boulogne, aan de buitenkant van Parijs zelfs een huis bieden met tuin en zwembad? Hoe gaaf is dat om vanuit zo’n plek een stad te gaan ontdekken met het gezin? En dan zijn er de zakenreizigers en natuurlijk ook vakantiegangers die de voorkeur geven aan een bijzondere werk-, slaap- en leefomgeving.”

woonhuis-onefinestay-parijs

Maar het kost wel wat, toch?

“Dat hangt af van de grootte van het verblijf, de wijk waarin het zich bevindt en de mate van luxe die wordt geboden. Zo kun je een studio reserveren vanaf €100 per nacht tot royale huizen voor €1.000 per nacht. Gezien de prijs van hotelkamers in Parijs en het feit dat je niet verplicht bent om telkens buiten de deur te eten is duur een heel relatief woord en heb je dat zelf verder in de hand.”

Keyvan van Onefinestay Parijs

Wat zijn jullie ambities in de toekomst?

“Voorlopig hebben we onze handen vol aan het verder uitrollen van Onefinestay in Parijs. In Londen hebben we nu meer dan 1000 appartementen, dat moet in Parijs ook haalbaar zijn. En daarna willen ons vizier richten op andere steden in Europa. Nee, ik zeg nog niet welke, maar ik denk dat jullie ze wel kunnen invullen..”

De ervaringen van Carole en Josee lees je op: onefinestay-prive-appartement-in-parijs/

Meer weten over Onefinestay concept ga dan naar de website: www.onefinestay.com

Tekst: Josee Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button