frankrijk.nl

Josee test glazen vloer Eiffeltoren

Half oktober 2015 is de helemaal opgeknapte eerste verdieping van de IJzeren Dame officieel heropend. De opvallendste vernieuwing: vloerdelen van glas waardoor je recht in de diepte onder je kijkt. Op 57 meter boven de grond, krijg je daar beslist de kriebels van. Josee keek of het hield..

Het is de grootste van de 3 verdiepingen, maar ook de minst bezochte. Van de 7 miljoen bezoekers per jaar pakt 80 procent namelijk meteen de lift naar een van de bovenste 2 etages van de Eiffeltoren, waar het uitzicht het spectaculairst is. Maar daar komt nu verandering in, want de glazen vloer op de 1e etage zorgt voor een fikse adrenaline-kick!

glazen-vloer- Eiffeltoren

Vertigo-lovers

Op de 1e verdieping kun je sinds kort namelijk over vloerdelen van glas (meer dan 36 cm dik, wees gerust) lopen en zo direct in de diepte kijken. Het is een leuk schouwspel: mensen die nietsvermoedend over de glazen vloerdelen lopen, het dan plotseling bemerken en van schrik in de lucht springen. Selfie makende groepen, kinderen die op de vloer gaan liggen om de miergrote mensen onder de toren beter te bekijken. De eerste stap is ook best wel eng en het voelt een beetje surrealistisch om in het niets te lopen. De grote metalen balken die de vloerdelen met elkaar verbinden, verpesten een klein beetje dat gevoel, maar het blijft een superleuke ervaring!

Naar de Eiffeltoren zonder in de rij te staan? Bestel online skip-the-line-tickets

glazen-vloer-Eiffeltoren 1

Tour Eiffel entree: per trap tot 2e etage €5 en €4 (kinderen; met lift t/m 2e etage €9 en €7,50 (kinderen), met lift naar de top €15, meer informatie www.toureiffel.paris

5 reacties op “Josee test glazen vloer Eiffeltoren”

 1. parijsmijnstad schreef:

  Weer een bijzonder leuk stukje over het ‘symbool van Parijs’.
  Ben er nog niet op geweest na de verbouwing, maar zal dat binnenkort zeer zeker een keer gaan doen.

  Complimenten voor jullie leuke en informatieve site!
  Keep up the good work 😉

  Vr. Groeten Chris

 2. Nicky schreef:

  Hans van der Mey via Facebook 13/11/2014:
  Recent ook geweest, hilarisch om te zien wat dit met mensen doet. Stokoude mannen gaan plat of het glas, Japanners springen erop tot ze een ons wegen. Bizar. Trouwens ook al die selfies en camera’s op stokkies…

 3. Kunnert schreef:

  Heel leuk website, goede design, goede inhoud/content,…
  Als Fransman in jullie land kan ik dat soort initiatieven alleen maar goedkeuren… 🙂 !
  Als ik ooit iets voor jullie zou kunnen doen, dan aarzel niet om een seintje te geven.
  Veel succes ermee,

  Gr.,

  Eric Kunnert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.