frankrijk.nl

GROETEN UIT… Bordeaux

Carole ging vlak voor de kerst nog even naar Bordeaux en sliep daar in een spectaculair hotel tussen de wijngaarden. Na een kookles, een bezoek aan een bijzonder architectuurproject en een rondje shoppen in de leuke binnenstad is ook zij verkocht: dit is dé nieuwe Franse weekendtrip-bestemming!

uit Bordeaux stedentrip

20 december 2014

Bonjour Josee en Nicky,

Nog een laatste stedentripje voordat het jaar voorbij is! Ik koos voor Bordeaux waar je vanaf  Amsterdam naartoe kunt vliegen met easyJet, 80 euro voor een retourtje. Op mijn programma stonden: winkelen, een kookles, wijngaarden, dansen, vrienden zien en de stad ontdekken.

uit Bordeaux stedentrip

Vlak na de landing kom je hier al helemaal in de stemming, want er staan wijnstokken op het vliegveld! Daarna ging ik door naar Bouliac, een klein dorpje net boven Bordeaux, naar het hotel Saint-James, waar ik verbleef. Onvergetelijke ervaring! Het ziet er uit als een museum voor moderne kunst maar heeft de sfeer van een familiehuis, dit mooie Relais & Châteaux-hotel dat is ontworpen door de architect Jean Nouvel. Op mijn kamer had ik kunstwerken van Picasso, designmeubels, een waanzinnig uitzicht op de wijngaarden en hou je vast… een echte Harley Davidson naast mijn bed. ‘s Avonds heb ik gegeten in Café de L’Espérance, de leuke bistro van het hotel een deur verder. En de nacht was magisch: vanaf het dorp kijk je uit op de lichtjes van Bordeaux !

uit Bordeaux stedentrip
De volgende dag kreeg ik een kookles in het hotel bij Côté-Cours, een heel leuk concept. Je bereidt je eigen lunch samen met een chef van het gastronomische restaurant van het hotel. Sint-jakobsschelpen met kruidkoek en citrusvruchten – ik heb mijn hoofdgerecht voor Oud&Nieuw gevonden!

Groeten uit Bordeaux stedentrip
Daarna had ik een afspraak in de binnenstad van Bordeaux. Met laarzen aan en een helm op. Ik kreeg namelijk een exclusieve rondleiding over de bouwplaats van het toekomstige La Cité du Vin dat zijn deuren opent in 2016. Geen museum en ook geen themapark, maar een bijzonder architectuurproject waar mensen straks alles te weten kunnen komen over wijn.

De rest van de middag was voor shopping. Ik heb vrolijke topjes gekocht bij Gianna et Moi, regionale specialiteiten bij Comptoir Bordelais, grappige sokken bij Berthe aux grand Pieds, en een geweldige trui van het lokale merk Pull-In… Wat een leuke boetieks zijn er in Bordeaux, ik had hier nog wel een extra dag willen blijven winkelen !

Superfijn weekendje gehad dus hier in het Zuiden,

tot snel, Carole

PS : en check ook mijn impressie over Bordeaux in beeld en muziek.

stedentrip bordeaux shopping

Tekst & beeld: Carole Goelitz
Film: http://bit.ly/frankrijk-bordeaux

LEES OOK:
Reistips voor bruisend Bordeaux
5 x lekker eten en drinken in Bordeaux
Shoppen in Bordeaux
La Cité du Vin in Bordeaux, het Guggenheim van de wijn 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *