frankrijk.nl

De mooiste Franse Instagram-accounts

Van prachtige uitzichten tot heerlijke macarons: we zijn dol op de verscheidenheid aan plaatjes die Frankrijk te bieden heeft. Dit zijn de Instagram-accounts die je moet volgen voor je dagelijkse Frankrijk-inspiratie!

Misscoolpics

Joanna Lemanska is een fotografe gevestigd in Parijs. Ze maakt voornamelijk foto’s van stadslandschappen met een romantisch tintje. Daarnaast deelt ze foto’s van haar reizen.

Misscoolpics

Loudoillon 

Lou Doillon (dochter van Jane Birkin) is model, actrice en zangeres. Naast een kijkje in haar leven deelt Lou Doillon modetekeningen die ze maakt van haar outfits. Lou is er eentje om te volgen voor toffe lifestyle inspiratie.

Loudoillon

Katiemitchellphotography 

Voor schattige plaatjes in pasteltinten en foto’s van mooie lekkernijen en bloemen in de meest sprekende kleuren kun je terecht bij Katie Mitchell. Deze Australische trouw- en lifestylefotografe is verliefd op Parijs. Via Instagram deelt zij foto’s om blij van te worden.

Katie Mitchell

Lesdemoizelles 

Macarons, outfits en Parijse daken: dat is wat je kunt verwachten op je Instagram-timeline als je blogger Céline Marks volgt. Ze heeft oog voor detail en houdt het simpel.

LesDemoizelles

Lostncheeseland

Lindsey Tramuta is verdwaald in kaasland, maar komt gelukkig wel veel moois en lekkers tegen. Haar Instagram-account is een verzameling van prachtige desserts en hotspots.

Lostncheeseland

Ophelie’s Kitchen Book

De foto’s van foodblogger Ophelie maken je geheid aan het watertanden. Van ananas tot thee en van chocoladetaart tot vers geplukte paddenstoelen. Het ziet er prachtig uit en over de smaak kunnen we alleen fantaseren. Durf jij het aan?

Lills Kitchenbook

Juan Jerez

Juan Jerez is woonachtig in Parijs, fotograaf en architect. Dat alles is terug te zien in zijn foto’s. Verwacht Parijse bouwwerken, constructies, trappen en veel zwart-wit.

Juan Jerez

Hans Ley 

Een aap, noot, mies nieuwe stijl. Centraal staan strakke foto’s, waarop in een relatief groot, wit lettertype een bijpassend woord staat. Uiteraard in het Frans, dus meteen een mooie oefening om je vocabulaire uit te breiden!

Hans Ley

Vutheara 

VuTheara Kham legt prachtige momenten op straten van Parijs vast. Leuk is dat hij veelal ’s avonds fotografeert. Wat je kunt verwachten? Mooie composities, verliefde stelletjes en haastende mensen.

Vultheara

Jean Luc R

Houd je van street art? En van katten? Dan is Jean-Luc Raymond het volgen zeker waard. Hij woont in Parijs en maakt veel foto’s van kunst die hij op straat tegenkomt en katten. Het is een account voor de liefhebber.

Jean Luc Raymond

French Words 

Op deze account verschijnt elke dag een Frans woord met de Engelse vertaling. Het is een grappige en speelse manier om Frans te leren. Ook leuk om te volgen voor mooie quotes!

French Words

En natuurlijk hebben wij ook een Instagram account! Nieuwsgierig? Kijk hier

Esmee Louwman Dit is een bijdrage van Esmee Louwman, gastblogger voor frankrijk.nl en 3e jaars student aan de Hogeschool voor de Journalistiek. Ze is jong en nieuwsgierig en houdt van reizen en lekker eten.

Foto linksboven: VuTheara

Eén reactie op “De mooiste Franse Instagram-accounts”

  1. Jean-Luc R. schreef:

    Thank you for quoting my Instagram account 🙂 Merci beaucoup 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *