frankrijk.nl

1 jaar frankrijk.nl, mijn verhaal

Een jaar geleden werd mijn kindje losgelaten in de grote webwereld: frankrijk.nl. Een webazine over Frankrijk, met als doel, nee, als passie: inspireren – delen – verbinden.

frankrijk.nl werd voorafgegaan door een anderhalf jaar durende modus van in-verwachting-zijn. En – net als bij een echte zwangerschap – ging dit gepaard met de nodige bijverschijnselen: van enorme energiepieken en een zeker-weten-dat-ik-dit-wil gevoel tot genadeloze dips en misselijkmakende momenten van zelfreflectie: kan ik dit wel? neem ik wel de juiste stap? weet je wel wat je hiervoor opgeeft? Want om hier mijn ziel en zaligheid in te stoppen nam ik afscheid van mijn andere kindje, Het Frankrijk Huis. Kortom, genoeg pijn-in-mijn-buik momentjes onderweg.

Leven is het meervoud van lef

In het Frans is mijn favoriete uitspraak: il faut oser pour réussir. En dat heb ik vaak genoeg tegen mezelf geroepen het afgelopen jaar. Want het universum had me niet voor niets dit idee laten uitwerken. Het kon ook geen toeval zijn dat journaliste en Nederlandse Parisienne Nicky weer mijn pad kruiste. En dan Carole, onze Franse Haarlemse die als sparringpartner uiteindelijk zelf trappelde van enthousiasme om mee te helpen frankrijk.nl neer te zetten.

Vallen, opstaan en groeien

En dan is ze er, met een geaardheid die prikkelt. Is het een online-magazine? Is het een blog? Is het een website? Nou, een beetje van alles en we noemen het een webazine. Er volgen maanden van leren, vallen, opstaan, groeien. Van verwonderen, vertellen, reizen, ontmoeten, ontdekken, proeven, schrijven. Het is één grote ontdekkingsreis en dat raakt precies mijn drive-in-life: inspiratie. Eigenlijk niet zo verwonderlijk, want om anderen te inspireren moet je eerst zelf geïnspireerd worden. En geloof me, als ik nieuwe adresjes ontdek, bijzondere mensen ontmoet, op wonderschone plekjes beland dan kan ik niet wachten om dit te delen! En ik spreek niet alleen voor mezelf, want Carole en Nicky hebben diezelfde passie en inspireren mij weer met hun filmpjes, groetjes uit.. en insidertips.

Vooruitkijken

Aan de vooravond van 2015 blik ik terug en kijk ik met Nicky en Carole vooruit. Aquitaine, Champagne, Ardennen, Languedoc, Lille, Franse Alpen staan al op de reisagenda.  En dat doen we voor jou. Je maakt deel uit van een gestaag groeiend aantal lezers dat ons regelmatig bezoekt, hun eigen ervaringen met ons deelt, commentaar geeft en ons tipt voor een volgend verhaal of een nieuw adres.

Blijf ons volgen!

Dus blijf ons inspireren, blijf ons volgen en geef het door.. dan weet ik weer op een twijfelmoment (ja hoor, heb ik nog steeds) waar ik het voor doe: inspireren, delen en verbinden. Ik wens jullie allen veel inspiratie en veel reizen in 2015!

Liefs,

Josee

P.S. Nicky en Carole, het is een ik-verhaal met een wij-gevoel. Zou niet weten hoe ik dit avontuur zonder jullie steun, inspiratie en inzet kan doen.

1 jaar frankrijk.nl door Josee Schouten

P.S. 2 Veel geleerd maar ben nog steeds geen DTP/IT-specialist. Godzijdank zijn er jongens zoals Joran en Mark, dank jongens!

 

 

11 reacties op “1 jaar frankrijk.nl, mijn verhaal”

 1. Joran Middelberg schreef:

  Mooi stuk Josee. En wat een jaar voor frankrijk.nl!

  Wij zijn trots dat we dit prachtige platform met/voor jullie hebben mogen realiseren.

  We gaan er weer een mooi jaar van maken!

  P.s.: Als je een reispartner zoekt voor champagne houd ik me aanbevolen 😉

  Grtz,
  Joran

 2. Carole schreef:

  Chère Josée,

  Oser pour réussir. Quelle belle expression et elle te va si bien.

  Et puis quelle chance de pouvoir faire partie avec Nicky de cette belle aventure. Merci de ta confiance.

  365 jours de plaisir, d’inspiration, de découverte, de passion … Le bon mix qui nous permet de transmettre chaque jour à nos lecteurs et fans de belles, bonnes et vraies adresses et idées de vacances en France. C’est aussi je pense ce qui continuera de faire le succès de frankrijk.nl

  En septembre dernier j’osais d’où tu prends la photo sauter de cette amphibie dans le Rhône puis remonter toute mouillée la conduire … Alors tout est encore possible et j’ai hâte de poursuivre en 2015 notre belle aventure avec toi et Nicky et faire rêver et inspirer nos lecteurs.

  Très belle fin d’année et à très très vite
  De Franse Haarlemse 😉

 3. henriette schreef:

  Keep up the good work Josee, ik vind het webazine, het woord alleen al, top! Ga zo door;)

 4. Danielle schreef:

  Lieve Josee, nooit maar dan ook nooit meer twijfelen, alleen als het je brengt naar een hoger plan! Want goeie plannen genoeg en de uitwerking maag er tot nu toe ook zijn. Chapeau! Ook voor Carole en Nicky uiteraard.
  Bises Danielle

 5. Jan schreef:

  Lieve Josée,
  1 Jaar vliegt voorbij, net zoals altijd.
  Je (jullie) hebt iets heel moois neer gezet.
  Met veel lef en vol van velen.
  Blijf genieten.

  Big Hug, Jan

 6. Ankie schreef:

  Je mag trots zijn hóór…..
  Gefeliciteerd
  Je webazine ziet er prachtig uit en is heel inspirerend.
  Eenmaal een kijkje nemen en je bent verslaafd.
  Super Josée,
  Heel veel succes weer 2015…….
  Ankie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *