frankrijk.nl

Wijnkenner word je zo!

Héhé, eindelijk een boek over wijn waar we alles van begrijpen! Een Franse wijnblogster schreef een leuk en helder handboek voor iedereen die meer over wijn wil weten zonder een vakwoordenboek nodig te hebben. Hoe te kiezen, hoe te kopen, hoe te proeven, hoe te serveren: alles staat erin!

Ophélie Neiman is een Franse blogster die onder het pseudoniem Miss Glou Glou (‘Miss Klok Klok’) grappige stukjes schrijft over wijn. Haar motto: ik schrijf over wijn die ik lekker genoeg vind om te drinken met mijn vrienden en verder geen blabla. Maar dat toegankelijk kunnen schrijven over wijn niet betekent dat je er minder vanaf weet, bewijst deze dame met het leuke Wijnkenner word je zo.

wijnkenner-word-je-zo-verschillende-flessen

Zonder blabla
In dit net verschenen handboek van meer dan 400 pagina’s praat Neiman lezers in een sneltreinvaart bij over hoe je zelf wijn kunt leren kiezen, proeven en kopen. Ook beschrijft ze het verschil tussen de belangrijkste druivensoorten en wijnstreken en je leert in detail hoe wijn gemaakt wordt. Voor de begrijpelijkheid staat het boek helemaal vol vrolijke illustraties die express schools aandoen (ook als ze bijv. uitleggen hoe je het snelste van je kater afkomt : -)

wijnkenner word je zo leuk boek

Wijnetiket ontcijferen

Soms wordt dat een tikje melig, maar over het algemeen zorgt het voor een presentatie die zowel luchtig als informatief is. Door de tekeningen zijn de verschillende aroma’s van de druivensoorten bijvoorbeeld makkelijker te onthouden. En er zijn 101 leuke tips en weetjes, zoals de volgorde waarin je verschillende wijnen het beste kunt serveren. Suggesties voor de thema’s van een proefavondje met vrienden. Welke onhandige wijnglazen eigenlijk meteen wegkunnen. Of hoe je een wijnetiket kunt ontcijferen (wat is marketingonzin en wat niet).
wijnkenner-word-je-zo-pinot-noir

Lekker francofiel

Officieel gaat het boek over wijnen uit de hele wereld maar in praktijk gaat het grotendeels over Frankrijk, maar dat vinden wij als francofielen helemaal niet erg. Wijnkenner word je zo heeft humor, is praktisch en wij kregen een prettig gevoel van overzicht in die anders soms wat imponerende wijnwereld. Dus daar trekken we graag een flesje op open, proost Ophélie Neiman, topklus dit boek!
Wijnkenner word je zo, €23,50, ISBN 978946143108, Good Cook Publishing, o.a. via www.bol.com

wijnkenner word je zo leuk boekPLUS+
– Met veel grappige weetjes en trucjes zoals hoe je een fles openkrijgt zonder een kurkentrekker (oh ramp) en wat de ‘tranen, de benen en de dijen’ van een wijn zijn.

MIN-
– Geschreven met flinke dosis humor die misschien niet iedereen leuk vindt.
– Niet voor de doorgewinterde wijnkenner, die zal het meeste wel weten.

wijnkenner-word-je-zo-wijnen-hoofdstuk-julia

Wijnkenner word je zo 3D

Tekst: Nicky Bouwmeester Illustraties uit boek: Yannis Varoutsikos

Eén reactie op “Wijnkenner word je zo!”

  1. Angelique Berfelo schreef:

    Ik houd van Frankrijk en van wijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *