frankrijk.nl

Onefinestay, je privé-appartement in Parijs

Van supermodern tot chique en elegant. De stijl kun je kiezen maar wat de appartementen  Onefinestay in Parijs gemeen hebben zijn de luxe, het comfort en het feit dat het privé-adressen zijn. Dit, aangevuld met service met hotel-niveau maakt van dit nieuwe verblijfsconcept een successtory! Josee en Carole deden de test.

Hollands als we zijn nemen we de metro naar Montmartre. Via een sms hebben we netjes de hoe-kom-ik er info ontvangen. Bij de halte wacht Mai ons op om ons naar het appartement te brengen, dat zich in een rustig straatje aan de voet van de Sacré-Coeur bevindt. Via de grote deur, binnenhofje en miniliftje bereiken we de 2e etage. Als ze voor ons de deur opent naar ons ‘huis’  voor 3 dagen dan valt onze mond open van verbazing. We zien een supertrendy ingericht appartement waar het adagio ‘less is more’ helemaal van toepassing is.

Ons appartement in Montmartre

Kekke living met loungebank, strakke witte open keuken met fijne eettafel en leuke retro-stoelen, 2 grote slaapkamers en een hele grote moderne badkamer met 2 persoonswastafel, regendouche en bad. Mai legt ons uit hoe alles werkt en laat ons vervolgens achter met 2 sleutels en een iPhone. Noem het een online-conciërge die naast een direct dial naar de frontdesk (24 uur bereikbaar!) ook een app heeft met praktische info en leuke eet/shop & zien adresjes in de directe omgeving. Dat dit echt heel handig is, ondervinden wij later als we een apotheek zoeken.  De Onefinestay iPhone is een standaardgadget voor alle Onefinestay appartementen, waarvan er momenteel zo’n 300 zijn in Parijs.

welkom-bij-onefinestay-in-parijs

Luxe Airbnb-variant?

Het is cliché maar we wanen ons voor 3 dagen echte locals. ’s Morgens vroeg dwalen door de wijk om croissants te halen bij Gontran Cherrier, één van de lekkerste bakkers van Parijs. We nodigen Nicky, die hier bijna om de hoek woont, uit voor de koffie.

ontbijten in ons prive appartement in parijs

Die kleine dingetjes maken het verschil tussen een verblijf in hotel of zoals hier, in een privé-appartement. Josee had eerder al een Airbnb-ervaring, maar het grote verschil is de luxe en comfort van het appartement, de prachtig opgemaakte bedden en badlinnen van hotelkwaliteit en het ontbreken van persoonlijke items.

appartement rue Tardieu Montmartre

Later horen we van Keyvan, de general manager van Onefinestay in Parijs dat voor een appartement voor verhuur eerst volledig ‘gastklaar’ wordt gemaakt. Dus lege badkamers en kledingkasten en een schone, opgeruimde keuken. Als extra attentie is er ook een welkomstpakketje met thee, koffie en biscuits van de beste leveranciers in Parijs.

Slaapkamer One fine stay

Voor 2 tot 8 personen

Nu hadden wij gekozen voor een appartement met 2 slaapkamers, maar Onefinestay heeft ze in alle groottes en maten. Grofweg van 2 tot 8 personen. Ideaal voor families, vinden wij, want die vrijheid die je hebt in een appartement is moeilijk te evenaren in een hotel. Tuurlijk, er hangt een prijskaartje aan. Het begint bij circa € 100 per nacht voor een studio tot € 1000 per nacht voor een groot huis.

carole-in-onefinestay-appartement

Conclusie

Wij vonden het een superervaring die we hier graag delen want Onefinestay richt zich tot nu toe voornamelijk op de Engelstalige markt. Dat strookt ook met de andere wereldsteden waar dit concept te vinden is, te weten Londen, New York en Los Angeles. Maar hoe krijg je de bewoners zo ver om hun huis hiervoor beschikbaar te stellen? Deze en nog heel veel meer vragen stelden we aan de general manager van Onefinestay in Parijs, Keyvan Nilforoushan. Meer over zijn antwoorden binnenkort op frankrijk.nl.

Keyvan Nilforoushan van One Fine Stay

Meer weten over Onefinestay concept ga dan naar de website: www.onefinestay.com

En lees ook ons artikel: Het verhaal achter Onefinestay

Tekst: Josee Schouten

PLUS+

– iPhone ter beschikking in elk appartement (met lokaal abonnement en gratis gebruik)

– Schone en lege kasten: dit zijn privéappartementen die er persoonlijk uitzien maar waar je toch niet ‘in’ andermans spullen zit; goed gedaan.

– Er zitten echt droomappartementen bij, met inrichtingen uit een woonbladen en op heel centrale plekken.

 

Het verhaal achter Onefinestay Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button