frankrijk.nl

Restaurant onder een beroemde brug in Parijs

Nieuw in Parijs: Le Faust, een duivels mooie uitgaansplek onder de Pont Alexandre-III. Je kunt er dansen, dineren of een drankje drinken op het chique terras vlak naast de Seine.

De echte nachtvlinders hebben vast al eens van de Showcase gehoord. Deze trendsettende nachtclub huist sinds enkele jaren in een vroegere scheepshangar onder de bekende Pont Alexandre-III, naast het Grand-Palais in Parijs. Onlangs heeft dezelfde eigenaar, een Iraanse zakenman, een tweede adres geopend onder dezelfde brug, maar aan de andere kant van het water.

terrasje

Over die linkerzijde van de Seine-oevers raasden tot 2013 nog duizenden auto’s per dag, maar sinds de sluiting van de quais zijn hier onder de naam Berges de Seine allerlei bars en strandtenten verschenen. Tussen al die bars was het terras van Faust zonder meer het chicste adres. Hier geen strandstoelen of zitzakken, maar nette rotan bistrostoelen, buxusboompjes en obers in zwart-witte uniformen. Direct naast dit reeds bestaande terras, hing – in het donker, onder de monumentale Pont Alexandre – al lange tijd een intrigerende poster: ‘Faust, Coming soon’.

Faust nachtclub

Clubben in een vroegere verkeerstunnel

Het bleek de aankondiging van een nieuwe brasserie en nachtclub die onlangs geopend zijn na bijna 3 lange bouwjaren. De eigenaar van Faust mocht ook de vroegere verkeerstunnel die onder de brug doorliep bij het project betrekken. En juist in die lange ruimte is de 1200m2 grote dansvloer gekomen, onder een plafond met duizenden ronde lampjes, en uitzicht op de rivier. Hier gaan in de weekenden grote dj-sets, dansfeesten en culturele evenementen plaatsvinden.

Faust nachtclub in Parijs

Ook de brasserie is inmiddels geopend, met een ingetogen en ook een tikje occulte sfeer, door stemmige lantaarns en afbeeldingen van hemelstelsels in het marmer. De kaart wordt verzorgd door Christophe Langrée eerder de chef-kok van de Franse minister-president. De eerste berichten over dit nieuwe eetadres zijn dan ook positief: klassieke maar heel geraffineerde gerechten en veel zoetwatervis, in ode aan de nabije Seine. Wel moet je daar in zo’n nieuwe Parijse hotspot wat voor over hebben (€35 voor een voor- en hoofdgerecht, €50 voor drie gangen, €8 voor een glas wijn en €14 voor een cocktail.)

faust-nachtclub-onder-een-brug-in-parijs-hip-2

Voiturier boven op de brug

Zoals dat gaat met alle groots opgezette nieuwe adressen in de hoofdstad is het in Faust voorlopig een komen en gaan van de uiterst modieuze incrowd van Parijs. Die komen uiteraard niet met de metro (hoewel er op Seine-niveau een prachtige nieuwe ingang is gekomen van metrohalte Invalides – zie foto rechtsonder). Nee, de Parijse beau monde geeft hun autosleutels af aan de voiturier die boven op de brug staat te wachten. Place-to-be van het moment, moeten we nog meer zeggen?

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Nicky Bouwmeester, Faust, Gilles Pudlowski (eten, zie ook zijn recensie), linksboven CC OliBac.

faust-nachtclub-onder-een-brug-in-parijs-metrohalte-invalides

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *