frankrijk.nl

Amusante restaurantruzie in Zuid-Frankrijk

Vanaf 16 oktober kun je genieten van een nieuwe feelgood film – of moeten we zeggen: een ‘taste-good’ film? The Hundred-Foot Journey is een fijne komedie over lekker eten met prachtige beelden van de Tarn-et-Garonne. Kijk snel hoe je kaartjes kunt winnen!

194_THFJ_D019_02606FD.jpg

De familie Kadam verhuist met grootse plannen van India naar het zuidwesten van Frankrijk. In het slaperige dorpje Saint-Antonin-Noble-Val willen ze een Indiaas restaurant openen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Madame Mallory (een fabuleuze Helen Mirren) is de kille eigenaresse van het chique Franse restaurant in hetzelfde dorp, en zij protesteert hevig tegen de opening.

THE HUNDRED-FOOT JOURNEY

Dit escaleert in een flinke vete tussen de twee restaurants. De zoon en meesterchef van de familie Kaddam, Hassan, ontdekt echter zijn passie voor de Franse haute cuisine en valt bovendien als een blok voor de charmante sous-chef Marguerite. Het is dan ook in zijn belang om de twee zo verschillende culturen (lees:  de zo verschillende karakters van Madame Mallory en zijn flamboyante vader) dichter tot elkaar te brengen…

149_THFJ_D004_00615FD.jpg

The Hundred-Foot Journey is gemaakt door de regisseur van Chocolat (met Juliette Binoche) en geproduceerd door onder andere Oprah Winfrey en Steven Spielberg. Op donderdag 9 oktober 2014 gaat de film  in première in diverse Nederlandse bioscopen.

Josee nam ook een kijkje in het dorpje Saint Antonin en ging in het spoor van de film. Weten hoe ze het vond? Lees het artikel hundred-foot-journey-in-zuidfrans-dorp

FILMKAARTJES OF DE ROMAN WINNEN? We geven 2 filmkaartjes weg voor The Hundred-Foot Journey en 5 filmedities van de bestseller van Richard. C. Morais, Truffels & Tandoori, waarop de film is gebaseerd. Kans maken op een van deze prijzen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of like onze Facebook-pagina en geef daarna via e-mail ([email protected]) antwoord op de volgende vraag: hoe heet het Indiase restaurant dat de familie Kaddam opent in Zuid-Frankrijk? Voor hulp, bekijk de trailer! De prijswinnaars worden op 19 oktober 2014 bekend gemaakt.

283_THFJ_D017_02520FD.jpg

2 reacties op “Amusante restaurantruzie in Zuid-Frankrijk”

  1. josee schreef:

    Gefeliciteerd Suzanne, Elja, Guido, Anita, Pascal en Jan. Jullie zijn de prijswinnaars van onze filmactie Hundred-Foot Journey. We wensen jullie veel kijk- en/of leesplezier!

  2. Albertina schreef:

    Zelf 4 jaar in Frankrijk gewoond. Geweldig al dat eten. Succes met de film. Leuk. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *