frankrijk.nl

Shoppen op 3000 meter in Tignes

Zien wij hier een nieuwe trend ontstaan: ski&shop? Zou zo maar kunnen, want deze winter kun je midden in het skigebied van Tignes de superleuke lifestyle winkel Là Haut bezoeken, op een hoogte van maar liefst 3032 meter!

Skiën, eten en shoppen

Het is even een raar gezicht om klanten met lompe skischoenen door de winkel te zien lopen. Dat is hier wél het publiek dat en passant  – tussen 2 afdalingen door – een kijkje neemt in Là Haut. Het maakt onderdeel uit van het overbekende piste-restaurant Le Panoramic in Tignes. Een onbetwiste skistop voor een ieder die de machtige pistes van de gletsjer La Grande Motte wil bedwingen… of wie tot hier gaat en niet hoger durft.

lifestyle-winkel-la-haut-tignes

Van schapenvacht tot kandelaar

Là Haut is het initiatief van styliste Catherine Bouvier, vrouw van de vermaarde chef-kok Jean-Michel Bouvier. Hij is zo ongeveer het culinaire boegbeeld van Tignes en zwaait uiterst vakkundig met zijn pollepel in het gastronomische restaurant La Table de Montagne in Tignes Val Claret, of in Le Panoramic zelf. Met het restylen van dit megagrote pisterestaurant (er is een selfservice en à la carte restaurant) kwam zij op het idee om een deel in te richten als lifestyleshop. Vol met authentieke producten, die ze zelf ook vaak gebruikt in haar interieurprojecten. Denk aan: schapenvachten, poefjes, houten bijzettafels maar ook aardewerk, bestek, kandelaren, leren tassen, pantoffels, wollen dekens en ga zo maar door…

ski-en-shop-op-3000-meter-hoogte

Eh… hoe neem je dit mee?

Aha, daar is over nagedacht. Elke aankoop wordt in een handige rugzak gedaan, zodat je onbezorgd je pistepad weer kunt vervolgen. Zijn je aankopen groter dan je rug? Dan wordt het`s avonds bezorgd op je overnachtingsadres in Tignes of Val d’Isère.

Voor meer informatie kijk op de site van de familie Bouvier en klik op La Boutique.

P.S. Voor de niet-skiërs: je kunt er ook komen met de funiculaire (ondergronds treintje) vanaf Tignes Val Claret.

terras le panoramic in tignes

Beeld: ©maisondebouvier ©lefigaro.fr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *