frankrijk.nl

Mijn eerste Opinel: een kinderzakmes

Opinel, het klassieke zakmes uit de Franse Alpen, heeft nu ook een kidsproof model. Dankzij de afgeronde punt en het beveiligde lemmet is het al geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Hoe moet de iPad-generatie anders leren huttenbouwen?

Generaties lang kregen Franse boerenzonen al rond hun 7e verjaardag een eerste zakmes. Een onmisbaar hulpmiddel voor alledag, van het repareren van landbouwgereedschap tot het afsnijden van de plakjes worst voor op brood. In de Savoie, waar de Opinel al sinds 1890 gemaakt wordt, willen ze natuurlijk graag dat die traditie weer terugkomt. Daarom bedacht het familiebedrijf in de Maurienne-vallei dit leuke kindermes: ‘Mon premier Opinel’.

mon-premier-opinel-3

Kinderzakmes in fluokleuren
Net als bij het volwassen model is het heft gemaakt van Frans eikenhout. Door het afgeronde lemmet lijkt het een beetje op een botermesje. Niet meer gevaarlijk puntig dus en zoals bij alles Opinels met een veilige sluiting als het mes is ingeklapt. Volgens de fabrikant kunnen kinderen vanaf 7 jaar hier al mee omgaan. En wie weet is het inderdaad een manier om ze los te wrikken van de spelcomputers en de iPad. Naar buiten les enfants, we gaan takken snijden en hutten bouwen!

Mon premier Opinel, No.07 (houtkleur, blauw, rood, appelgroen of knalroze), verkrijgbaar bij de betere Nederlandse kookwinkels, buitensportwinkels en ook www.bol.com

Prijs van  € 11,50  tot €15,- afhankelijk van de uitvoering.

mon-premier-opinel-naturel

 

2 reacties op “Mijn eerste Opinel: een kinderzakmes”

  1. Jaap van den Oever schreef:

    Hallo, weet iemand waar je deze messen kan inkopen???, ik heb een delicatessenzaak en verkoop franse worsten vandaar de vraagJ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.