frankrijk.nl

Luxe logeeradres in oud Lyon

Tweeduizend jaar geschiedenis ligt er aan je voeten en ook op het gebied van musea, winkels en restaurants heeft Lyon veel te bieden voor een weekendje weg. Josee en Carole werden op slag verliefd op de stad en op het zalige hotel Cour des Loges, een eldorado voor romantici.

Hotel Cour des Loges Lyon

Le Vieux-Lyon is gebouwd aan de voet van de heuvel van Fourvière en de wijk doet zijn naam eer aan. Je waant je er in de middeleeuwen, door stegen en pleintjes die in elkaar overgaan en waar kleine winkels, bouchons (Lyonese bistro’s) en vele terrasjes om de gunst van de passant dingen. De wijk is niet groot maar heeft een charme fou, zoals de Fransen dat noemen. Behalve de prachtige renaissance-huizen van goudgele kalksteen en de bijzonder harmonieuze architectuur van de kathedraal van Saint-Jean zijn de grootste verrassing hier de traboules: verborgen doorgangen die van de ene straat naar een andere gaan en daarbij soms meer dan drie binnenplaatsen kruisen.

Wow-moment 

In de Rue du Boeuf vormt zo’n traboule de entree naar het waanzinnige 5-sterrenhotel Cour des Loges. Lucky us, dit is ons slaapadres voor 1 nacht! De gang die je vanaf de straat doorloopt bouwt de nieuwsgierigheid op voor wat gaat komen: een prachtig gerenoveerde binnenplaats, badend in het licht, dankzij een prachtige glazen koepeldak.  Het is tevens het hart van het hotel.  Hier word je met alle egards  ontvangen door de hotelcrew, hier ontbijt je, hier kun je  gastronomisch dineren en vanaf hier waaier je uit naar de bar, de salon of het trendy huisrestaurant Café & Epicerie een deur verder. Omhoogkijkend zie je de 4 etages van de met elkaar verbonden renaissance-gebouwen die samen 60 kamers huisvesten, variërend van standaard tot suite de luxe. Wow!

binnenhof Cour des Loges Lyon

Renaissancestijl in hedendaags jasje

Tja, daar sta je dan en kun je haast niet wachten om meer te zien van dit imposante decor! De kamers hebben een bijna barok-achtige stijl: met donkergekleurde wanden, houten vloeren en volumineuze gordijnen. Noem het renaissance-stijl in een nieuw jasje, want je voelt gewoon de sfeer van weleer vanuit het vertrouwde nu. En dat is ook meteen de signatuur van de familie Sibuet. Net als bij hun andere gave hotels in Zuid-Frankrijk en de Franse Alpen, kropen ze ook hier in de ziel van het pand om het vervolgens met respect voor de historie het juiste cachet te geven.

barokstijl in Cour des Loges Lyon

Spa en hangende tuinen

Afgelopen zomer heeft de spa op de 3e verdieping een facelift gekregen. In tegenstelling tot bij veel andere hotels heb je hier al vanaf half 7 ’s ochtends (!) toegang tot het zwembad, de hottub, sauna- en relaxruimte. Heb je behoefte aan frisse lucht, dan stap je van de spa zo naar de zogenaamde hangende tuinen, ‘Les jardins suspendus’. In het Lyon van de renaissance-tijd, toen alles en iedereen bovenop elkaar woonde, was er geen plaats voor grote achtertuinen. De architecten van weleer creeërden kleine plaatsjes en er werden soms zelfs rotsen uitgehouwen om nog een beetje buiten naar binnen te halen…

SPA in hotel Cour des Loges Lyon

Alles heeft zijn prijs en dat geldt ook voor logeren in Cour des Loges. Maar daarvoor krijg je wel sublieme service en een unieke beleving die een verblijf in Lyon nog bijzonderder maakt!

Chambre Classique vanaf €220 per nacht, suite vanaf €340 per nacht. Interessant zijn de regelmatig wisselende arrangementen die Cour des Loges aanbiedt, inclusief ontbijt, (gastronomisch) diner en andere extra’s. Meer informatie: Cour des Loges

Wil je meer weten over de andere hotels van de familie Sibuet, lees dan ook: Villa Marie, ultieme charme aan de Rivièra

Tekst: Josee Schouten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *