frankrijk.nl

GROETEN UIT… Tarn-et-Garonne

De Tarn-et-Garonne is een departement om te onthouden, ontdekte Josee die er onlangs ging nazomeren. Mooie dorpen en stadjes, erg lekkere streekproducten  en een gebied waar moderne kunst prachtig samengaat met eeuwenoude monumenten.

groeten uit de Tarn en Garonne

Hé meiden,

Al rijdend langs velden vol rijpe chasselac-druiven even een groet uit de Tarn-et-Garonne. Je hoeft hier niet lang in deze streek in het zuidwesten van Frankrijk te zijn om te weten dat ze hier vooral van het goede leven houden. En die gaat hier beslist door de maag! Niet verwonderlijk overigens want deze regio kent een hoog agricultureel gehalte. Foie gras en canard zijn hier de huisspecialiteiten en worden in alle variaties gepresenteerd. Al de eerste avond wist de eigenaresse van het charmante hotel Manoir de Saint Jean bij ons de tong laten strelen met  foie gras poêlé!

Gelukkig kon ik de calorieën er vanaf fietsen langs het Canal des Deux Mers. Het voormalige trekpad langs dit kanaal – dat Bordeaux met Toulouse verbindt en dan overgaat in de Canal du Midi  is opgekalefaterd tot een heel acceptabel fietspad.  Je kunt er in alle rust fietsen en genieten van de groene omgeving. In deze tijd van het jaar ook nog prachtig gekleurd! Wij huurden fietsen in Moissac en konden die weer inleveren in Castelsarrazin. Da’s handig!  Overigens kan je Moissac niet verlaten zonder eerst de 900 jaar oude abdij Saint-Pierre te hebben bezocht; je kunt ’ t gewoon niet missen, ligt in hartje stad! Dus eerst kijken en dan weer verder, net zoals alle pelgrimgangers, die je hier in grote getalen ziet rondlopen. Niet verwonderlijk, want deze stad is een bekende etappe-plaats op de route naar Santiago de Compostella.

Lauzerte-Tarn-et-Garonne

Historie genoeg hier, maar ook aandacht voor design. Ben verliefd geworden op de beeldhouwkunst van Jean Louis Toutain die je hier veelvuldig ziet (logisch, want hij komt uit deze regio). Werd aangenaam verrast door La Cuisine in Negrepelisse, een supermodern design&art centre, gebouwd van glas en staal op de fundamenten van een eeuwenoud kasteel. En vond het zo gaaf om door het dorpje Saint-Antonin-Noble-Val te wandelen. Ja, daar waar de film Hundred-Foot Journey is opgenomen! Maar genoeg voor nu,  ga jullie er binnenkort meer over vertellen!

A bientôt, Josee

LEES OOK:
Knus vakantiedomein in de Tarn-et-Garonne
Romantische pipowagens en gîtes in de Tarn-et-Garonne
Saint-Antonin Noble-Val, het dorp uit The Hundred Foot Journey

Tarn et Garonne modern

Beeld: Josee Schouten en OT Saint-Antonin-Noble-Val, foto linksboven ADT 82 Lauzerte

4 reacties op “GROETEN UIT… Tarn-et-Garonne”

  1. Diana Avramova schreef:

    Ik vind dit een leuk artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *