frankrijk.nl

De perfecte Franse slowfood-pan

Op zoek naar een cadeau voor een francofiele kookliefhebber? Sla je slag in de gloednieuwe Le Creuset-winkel in hartje Amsterdam. Behalve de beroemde gietijzeren stoofpannen vind je hier veel ander mooi Noord-Frans kookgereedschap om hebberig van te worden.

Na Parijs heeft Amsterdam sinds enkele weken ook een eigen Le Creuset Shop. Deze nieuwe winkel op Heiligeweg 22, heeft het hele actuele assortiment van het Noord-Franse kookmerk in huis. Behalve de bekende gietijzeren cocottes in 10 kleuren, ook aardewerken ovenschalen, theekoppen, eierdoppen en pepermolens.

Le Creuset winkel in hartje Amsterdam

Leuk is dat er in het weekend gekookt wordt in de winkel, zodat je gerechten kun proeven die bereid zijn in al die mooie artikelen die Le Creuset te bieden heeft. Zoals boeuf bourguigon in de leuke mini-stoofpannetjes van het merk. Of citroentaart in een bakvorm met uitneembare bodem en anti-aanbaklaag.

Le Creuset pannen

Wat er eigenlijk bijzonder is aan de Creuset-braadpannen? De oersterke pan wordt al sinds 1925 gemaakt in een ijzerfabriek in het plaatsje Fresnoy-le-Grand in Picardië. Het procedé is in al die tijd niet veranderd: de pannen worden nog altijd gegoten in een eenmalig mal van zand en daarna afgewerkt met een gladde en ondoordringbare laag email.

Le Creuset winkel in Amsterdam centrum

Op deze ambachtelijke wijze ontstaan zware pannen met dikke bodems, die de warmte tijdens het koken langzaam en gelijkmatig verdelen. Koks tellen dit voordeel, want het zorgt voor een mooie garing van het voedsel met behoud van smaak en belangrijke voedingsstoffen.

Koken met Le Creuset pannen

Daarnaast zijn de Creuset-pannen ook nog eens prachtig om te zien. Vooral nu er de laatste jaren steeds meer nieuwe kleuren gebruikt worden voor het email. Nieuw in het assortiment van Le Creuset is de RVS-serie. Deze pannen van roestvrijstaal zijn opgebouwd uit drie lagen: twee roestvrijstalen lagen met daartussen een aluminium laag voor optimale warmtegeleiding.

Le Creuset Winkel in Amsterdam

Tekst: Mireille den Hartog
Beeld: Mireille den Hartog en Jon van Schaik/Le Creuset

Geen tijd om naar de winkel te gaan, dan kun je de Creusetpan ook online bestellen.

Mireille Den Hartog Gastblogger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *