frankrijk.nl

Slapen tussen de wolven

Da’s nog eens een avontuurlijke vorm van glamping! In 2 Franse dierentuinen, eentje in de Lorraine de ander in de Pyreneeën, kun je overnachten in blokhutten op het terrein van de wolven. Van achter het slaapkamerraam of op het privé-terras sta je oog in oog met deze prachtige dieren.

Alleen al het gevoel van alleen achterblijven in een dierentuin moet bijzonder zijn. Alle bezoekers zijn weg en jij kunt op je gemak enkele van de mooiste dieren op aarde gaan bekijken. Best heel spannend ook, want dierentuinen zijn s’ nachts minimaal verlicht en al die dierengeluiden in de nacht klinken heel avontuurlijk! Het prachtige dierenpark van Elzas-Lotharingen, Sainte-Croix Parc Animalier, speelt met bijzondere accommodaties in op zo’n ervaring.

glamping slapen met wolven blokhutten

Canadese blokhutten

Direct naast het trein van de witte wolven staat een authentieke blokhut, in Canadese stijl en voorzien van alle gemakken. Uniek is het kleine terras met gemakkelijke stoelen waarin je achterover leunend naar de wolven kunt kijken die op geen meter van je af langs het glas komen lopen. In dezelfde dierentuin zijn er nog 2 lodges, dit keer naast het terrein van de zwarte wolven. In deze houten huisjes heb je zelfs vanuit de slaapkamers zicht op de dieren. Lekker decadent is de ruime jacuzzi in de tuin, van waaruit je zelfs al bubbelend naar de wolven kunt kijken.

glamping slapen met wolven blokhutten

Eenzelfde soort arrangement bestaat er aan de andere kant van Frankrijk, in het Parc Animalier des Pyrénées in de buurt van Tarbes. Dit park werd vorig jaar tot een van de 5 beste Franse dierentuinen verkozen op Tripadvisor. Een van de grootste attracties is het terrein van de grijze wolven en ook hier biedt een luxe blokhut (zie onder) direct uitzicht op hun leefgebied. Reken daarbij op spannende en romantische nacht, maar weet wel dat het nachtelijke gehuil van wolven het volume van een brandweersirene kan bereiken. Oordoppen mee dus?

glamping slapen met wolven blokhutten

 Prijzen €200-€280/nacht (2 pers, incl. souper en ontbijt). In Sainte-Croix zijn de wolvenaccommodaties ook in de winter open, als de dierentuin gesloten is.

Meer informatie:
Sainte-Croix Parc Animalier in Rhodes (1 uur van Nancy of Metz in Elzas-Lotharingen)
Parc Animalier des Pyrénées in Ayzac-Ost (in de buurt van Tarbes, Midi-Pyréneëen)

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: © Sainte-Croix Parc Animalier/Morgane Bricard & Parc Animalier des Pyrénées

LEES OOK:
Wakker worden tussen koeien en kippen: Un lit au Pré
Zwemmen met zeehonden in Bretagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *