frankrijk.nl

Schatkamer vol kruiden in Parijs

Koken als een topchef? Met de specerijen van de bekende Bretonse kok Olivier Roellinger ben je al snel een heel eind op weg. Zijn bijzondere mengsels geven een delicate smaak aan salades, soepen en sauzen. Kookliefhebbers Stijn en Antonia zijn dol op zijn exotische winkel in Parijs.

Toen we vorig jaar in Parijs waren, liepen we in Rue Sainte-Anne, een leuk buurtje met allemaal Japanse eettentjes, ineens tegen Epices Roellinger aan. Het bleek de fantastische specerijenwinkel van chef-kok Olivier Roellinger te zijn.

Specerijen winkel Roellinger in Parijs

Deze Bretonse chef kreeg extra bekendheid toen hij de 3 Michelinsterren van zijn restaurant Les Maisons de Bricourt in Cancale ‘teruggaf’ om zich te kunnen wijden aan zijn passie voor specerijen. Roellinger, die is opgeleid als scheikundige, heeft een serieuze studie gemaakt van specerijen en hij ontwikkelt nu zijn eigen melanges. Zijn winkel in Parijs is een schatkist voor elke kok.

Vanillekelder

Hoofdattractie van de winkel is de cave à vanilles, een vanillekelder met wel 20 soorten vanille die onder optimale omstandigheden worden bewaard. Boven in de winkel ruik je het parfum van al die vanillesoorten, bedwelmend lekker! Je vindt bij Roellinger verder de beste kwaliteit biologische specerijen en kruiden in indrukwekkend veel variëteiten. Zo zijn er 30 verschillende soorten peper, 10 soorten piment rode peper), 5 soorten kaneel…  Allemaal met uitleg over de smaak, de geneeskrachtige werking en de beste smaakcombinaties.

Specerijen winkel Roellinger in Parijs

En bijzondere dingen zoals tonkabonen, zwarte kardemom, Marokkaanse saffraan en ook zijn eigen melanges, les poudres d’épices. Die hebben de mooiste namen, zoals Poudre de Neptune (een mengsel voor visgerechten met gemalen dille, sesam, venkel en algen) en Poudre des Alizés (een poeder voor vinaigrettes, met gemalen gember, mosterdkorrels en nog een paar geheime ingrediënten).

Specerijen winkel Roellinger in Parijs

We werden er heel hebberig van, maar hebben ons ingehouden en kochten alleen piment d’Espelette uit Frans Baskenland, kurkuma, kaneel uit Ceylon, vanille uit Réunion en zwarte peper uit Sri Lanka. Gelukkig is er ook een webwinkel, maar het liefst ruik je de specerijen toch eerst zelf.

Dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00-19.00 uur.

Specerij winkel Roellinger: Piment d'espelette

Beelden: Stijn Nieuwendijk & (linksboven) Epices Roellinger

Wat aten zij Toni Mazel Stijn Nieuwendijk Gastblogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.