frankrijk.nl

Zonnig en betaalbaar designhotel in Parijs

Tijdens een van haar laatste bezoeken aan Parijs sliep Carole in Hotel Cabane in Montparnasse. Dit trendy designhotel in het centrum heeft een sympathieke sfeer, grappige extra’s en als grootste pluspunt, een kleine binnentuin waar je in alle rust kunt genieten van een drankje.

9hotel-montparnasse-gezellig-en-groen-designhotel

Le 9Hotel Montparnasse ligt in het 14e arrondissement, vlak bij het treinstation van Montparnasse en ook handig dicht bij Porte de Versailles, waar de grootste beurzen plaatsvinden. Niet de eerste wijk waaraan je denkt als je naar Parijs gaat, maar ik ben dol op de een beetje bohémien sfeer die hier hangt. Je logeert in het centrum van Parijs en tegelijkertijd een beetje in een dorp. Vlak naast het hotel ligt Rue des Thermophiles, een schattig straatje vol bloemen dat me erg deed denken aan de groene straat waarin ik woon in Haarlem.

Het platteland midden in de stad kortom, met kleine buurtwinkels, een echt wijkleven en leuke terrassen: je voelt je hier meteen thuis. Trouwens, ook Picasso, Modigliani, Chagall en Hemingway hebben dit deel van Parijs gekozen om te wonen.

Binnentuin midden in Parijs

Als je de deur van dit recent geopende hotel binnengaat, valt meteen de kalmte en de serene sfeer op. Ik hou erg van dit soort interieurs: sober, elegant, natuurlijk en warm tegelijk. Het doet denken aan de Scandinavische woonstijl, hoewel dit hotel is ingericht door designers uit Barcelona. Pastelkleuren zoals groen, blauw en wit overheersen in de alle ruimtes.

interieur 9hotel Montparnasse

En de grote attractie van dit hotel is de binnentuin, waar je ’s middags thee kunt drinken of ’s avonds in alle rust nog van een laatste glas kunt genieten (hotelbar=24/24 uur geopend!).

binnnentuin hotel9 Montparnasse

Sowieso geldt in de openbare ruimtes een soort B&B-principe: je mag zelf een stuk fruit van de fruitschaal pakken, een muziekje opzetten of een boek uit de kast halen.

Sfeer van hotel9 Montparnasse

De 42 hotelkamers bestaan in 3 klassen en variëren in ruimte van 12,5 m2 tot 20m2. Da’s inderdaad niet groot, maar de ruimte is optimaal gebruikt en over alles is goed nagedacht. In mijn chambre Supérieure (de middelste klasse) genoot ik van de fijne regendouche, de bioproducten in de badkamer, de speakers met bluetooth-verbinding, het mineraalwater en de zoete verrassingen bij aankomst…  en vooral de kalmte in de kamer! De 2 meest luxe kamers van het hotel hebben een groen eigen terras van 14m2. En nieuw sinds 2016: La Cabane, een tweepersoonskamer in een houten huisje in de tuin!

Hotel9 Montparnasse: verblijf van Carole

Vers ontbijtbuffet

Voor mij begint de dag niet goed als er geen lekker ontbijt is, en ik was erg tevreden met alle verse producten van het ontbijtbuffet. Voor mensen met haast heeft het hotel ook een ‘express formule’ en de mogelijkheid om je ontbijt mee te nemen voor onderweg. Je hoeft hier dus nooit met een lege maag de stad in! Mijn eindoordeel, fijn eigentijds hotel met prima prijs-kwaliteitverhouding. Goed nieuws dus dat er ook een 9Hotel vlak bij de Opéra is, en dat er in de toekomst nog 2 vestigingen bijkomen, in de buurt van Place République (vlak bijde Marais.)

42 kamers, prijzen vanaf €92, €108 en €122, meer informatie le9hotel.com. Info & boeken. 

10169244_1394285944125450_7808021822114605217_n

PLUS+

– Metrostation (Pernety) en Vélib-halte voor de deur.
– 24/24 receptie en klantenservice.
– De iMac in de lobby waarin gasten leuke adressen van winkels en restaurants vlak bij het hotel kunnen vinden.
– Aparte wc’s in de kamers.
– De voor Parijs lage prijzen.
– Je logeert vlak bij kunst-hotspots als Fondation Cartier en Fondation Henri Cartier-Bresson.

MIN-

– De afmetingen van de kamers.
– Niet de hele tuin is toegankelijk, terwijl je juist zin krijgt om op het gras te gaan liggen! (maar dit gaat nog veranderen)
– Het licht in de kamers is lastig regelbaar.

Tip: Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage!

Tekst: Carole Goelitz Foto’s: Carole Goelitz, 9Hotel

Zie ook ons artikel over La Cabane, de ‘boomhut’ in de tuin van Le 9Hotel Montparnasse.

LEES OOK:
Nieuwe designhotels in Parijs
12 authentieke bistro’s in Parijs
Goedkope hippe hotelletjes in Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *