frankrijk.nl

GROETEN UIT… Nantes

Maar 36 uur om Nantes te bezoeken, dat zorgt voor keuzestress merkte Carole die er onlangs verbleef. Want zoveel leuks te zien en doen in de Loirestad en die geweldige vibe… modern en authentiek tegelijk!

groeten-uit-Nantes-kaart-2

Bonjour les filles !

Een kaartje uit Nantes waar ik sinds de studietijd van m’n zusje al niet meer was geweest. De laatste tijd hoorde ik echter zoveel leuks over de stad, dat ik een mooie aanleiding meteen heb aangegrepen. Ik was hier namelijk op het Rendez-vous de l’Erdre, een muziek- en nautisch festival tegelijk. Met tientallen jazzconcerten op drijvende podia en op de kades. En honderden schepen uit de hele wereld, waaronder veel Nederlandse. Erg leuk allemaal en ik ben zelfs backstage geweest : -)

Pass Nantes

Ik had maar 36 uur, gruwelijk kort, maar in die tijd heb ik wel de unieke sfeer van Nantes kunnen proeven. Bruisend en verrassend! Het doet me denken aan Berlijn. Nantes is voortdurend in beweging en je voelt dat traditie en innovatie samengaan in winkels, café’s en restaurants. Zoals in de cadeauwinkel Picktogram Vintage, met schorten, kleren en accessoires voor kinderen. Of het gave café-restaurant Le Select, met een geweldig interieur en erg leuke patron. Ah, en een bezoekje aan de bekende brasserie La Cigale kon ook niet missen: art nouveau-interieur en perfecte bediening!

Bovendien is de stad een soort openluchtgalerie: fans vans moderne kunst en street art kunnen het parcours van Le Voyage à Nantes volgen, te gek. Ik voelde me weer even kind op het Parc des chantiers de Nantes, waar je onder meer de poëtische ‘Machines’ kunt zien. En ’s avonds is hier echt wat te beleven, Nantes is niet voor niets een studentenstad. Ik heb gisteravond dan ook tot laat in een leuke wijnbar gezeten, Le Jeroboam, waar je bij de wijn  bijzonder belegde tartines krijgt.

Een feest kortom dit bezoekje aan Nantes, ik wacht niet weer zo lang om terug te komen, da’s zeker!

Tot snel, Carole

 PS Ik slaap hier in het Okko Hotel, het eerste adres van een moderne nieuwe keten van 4-sterren hotels. Leuke sfeer en prachtig interieur!

Meer informatie over Nantes: Le Voyage à Nantes

Tekst, foto’s, filmpje: Carole Goelitz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button