frankrijk.nl

GROETEN UIT… de Rhônevallei

Josee en Carole fietsten over een deel van de ViaRhôna een prachtige nieuwe fietsroute van Genève tot de Middellandse Zee. Met een hoop leuke tussenstops onderweg: van een tochtje in een amfibievoertuig tot een dagtrip door de spannendste wijken van Lyon.

groeten-uit-via-rhona-2

Tain-l’Hermitage, 25 september 2014

Hi Nicky,

Even een teken van leven! We proberen in 5 dagen een deel van de ViaRhôna te ontdekken. Dat is een nieuwe fietsroute van Genève tot aan de Méditerranée langs de Rhône die in totaal dik 700 km beslaat. Maar de route is nog niet helemaal klaar en wij doen slechts 200 km, het traject tussen de Savoie en de Ardèche – Drôme. En natuurlijk checken wij de leuke adresjes en andere activiteiten bij, op en langs deze machtige rivier. Zo sliepen we in een geweldig waterhuis op een camping in Chanaz. We waanden ons in het Amazonegebied tijdens een kanotocht over de zijarmen van de oude Rhône . En Carole mocht achter het stuur van een amfibievoertuig rijden… eh varen!

Josee op een kano

In Lyon verbaasden wij ons over de fietsvriendelijkheid, met als hoogtepunten de prachtig vernieuwde kades en Le Tube, een fietstunnel die je vleugels geeft! En hoe gaaf is en wordt de nieuwe wijk La Confluence, met supermoderne architectuur!

Het fietsen is een feest, met echte fietspaden langs de rivier en een telkens variërend landschap. Nu zijn we in Tain-l’Hermitage in het hart van de wijngaarden en het is super om met een E-mountainbike naar de top van de heuvels te fietsen! Een activiteit die je gewoon kunt reserveren bij een aardige sommelier. Bref, nog 2 dagen te gaan en al zoveel ideeën en leuke tips! En echt hard werken hoor, onze arme kuiten!

Tot snel,

Carole en Josee

Carole in Lyon

Meer informatie over de ViaRhôna.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *