frankrijk.nl

Vakantie in een Corsicaans klooster

In Couvent de Pozzo ben je in voor een authentieke Corsicaanse ervaring! Dit charmante klooster vlak bij Bastia was twee eeuwen lang familiebezit. Maar onlangs opende een van de jongste telgen het unieke gebouw voor gasten.

Allereerst is daar het uitzicht: een adembenemend panorama over zee vanuit de tuin met zwembad. Couvent de Pozzo ligt bovendien aan de oostkust van Cap de Corse en is daardoor een perfecte uitvalsbasis om dit mooie schiereiland in het noorden van Corsica te verkennen. Wij zijn dus meteen enthousiast als we dit adres ontdekken op nog geen halfuur rijden van Bastia.

Couvent de Pozzo

Maar Emanuelle Picon, de jonge gastvrouw, vindt het pas na enig aandringen goed dat we over haar prachtige chambre d’hôtes schrijven. “Begrijp me niet verkeerd”, zegt ze lachend als ze onze verbazing ziet.“Ik wil deze plek niet geheim houden hoor. Dit klooster is zo bijzonder, dat moeten mensen zien. Aan de andere kant is dit al generaties lang het vakantiehuis van mijn familie. Die ontspannen sfeer wil ik ook voor de gasten zo houden, dus het is belangrijk dat deze plek kleinschalig en intiem blijft.”

Couvent de Pozzo

Goedbewaard geheim

Wie binnenloopt op het prachtige terrein van Couvent de Pozzo, begrijpt waarom de Corsicaanse haar B&B best een goedbewaard geheim wil houden. Verscholen tussen het groen naast het kleine dorp Pozzo (300 m) liggen daar ineens die prachtige oude stenen. Een 15e en 17e eeuws klooster met een geschiedenis die nauw verbonden is met die van haar eigen familie. Vlak na de Franse revolutie kocht haar overovergrootvader het gebouw, dat door de staat onteigend was. Met respect voor het verleden heeft haar familie het klooster in de loop der tijd opgeknapt en ingericht.

Couvent de Pozzo B&B Corsica

Behalve mooie oude stukken die herinneren aan de tijd dat monniken hier leefden (schilderijen, muurinscripties en kruizen) is het grootste deel van het huidige interieur verzameld door haar grootmoeder. Emanuelle: “Ze had een uitstekende smaak, we hebben alleen hier en daar wat kleden en stoffen toegevoegd, verder is alles hier zoals ik het huis al mijn hele leven ken.” De stijl is een sfeervol melange van oude spiegels, ingelijste gravures, zwart-wit-foto’s, antieke meubels en overvolle boekenkasten.
Couvent de Pozzo Facade

Oma’s recepten

Bijzonder zijn verder de vele details die herinneren aan de kloostertijd. De salon bevindt zich in de vroegere eetzaal van de monniken, zoals te zien aan inscripties een muurschilderingen. Twee van de vier gastenkamers zijn in de vroegere slaapcellen. Niet groot dus maar wel met uitzicht op zee of op de patio met een olijfboom. En overal in het huis zijn er intieme hoekjes waar je je kunt terugtrekken met een boek of een drankje. De andere 2 kamers’ zijn groter, elke met diverse ruimtes tot hun beschikking en de familiesuite beslaat zelfs een hele vleugel.

Interieur Couvent de Pozzo

Emanuelle: “Die atypische indeling is deel van de charme van dit adres. Dit is een oud pand, wij kunnen niet dezelfde service verlenen als in een vijfsterrenhotel en dat willen we ook niet. Het gaat hier om de sfeer en die is authentiek. Op verzoek verzorg ik een table d’hôtes voor de gasten en daarvoor geldt hetzelfde. Je krijgt bij ons eenvoudige Corsicaanse gerechten maar dan wél gemaakt van de beste lokale producten en volgens de recepten van mijn grootmoeder.”

Prijzen €84-€120 per nacht voor de kamers, €210-€240 voor de familiesuite, privatisering van het hele huis (14-17 personen) €3.800-€6.800/week. Meer informatie: couventdepozzo.com

Uitzicht op Couvent de Pozzo

PLUS+

– Fijn ontbijt met zelfgemaakte jam, croissants en Corsicaanse brioche.
– Op 10 minuten van het strand, 20 minuten rijden van de ferries van Bastia.
– Vanuit het dorpje Pozzo beginnen diverse mooie wandelingen over Cap Corse, het mooie schiereiland in het noorden van Corsica.

MIN-

– De gastenkamers zijn niet beschikbaar van 15 juli – 31 augustus, in die periode verhuurt Emmanuelle het klooster alleen in zijn geheel (meer dan 10 kamers).
–  Ook de rest van het jaar heeft privatisering in principe voorrang, pas 2 maanden van te voren kan ze zeggen of de gastenkamers beschikbaar zijn of niet.

Voor meer informatie & bezoektips over Cap Corse en Bastia kijk op: Visit-Corsica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *