frankrijk.nl

Een nieuw jetset-hotel voor Parijs

Na een miljoenen kostende verbouwing van 4 jaar is het zo ver: met The Peninsula heeft Parijs er een gloednieuw ‘paleis-hotel’ bij. Het hotel is gevestigd in een somptueus gebouw bij de Arc de Triomphe. En met 600 man personeel voor 200 kamers hoef je hier niet bang te zijn dat de service tegenvalt.

peninsula-luxe-hotel-parijs-buitenkant-bij-nacht

Een paar weken geleden heeft een langverwacht adres in Parijs eindelijk zijn deuren geopend. In het gloednieuwe vijfsterrenhotel The Peninsula Paris staan sindsdien honderden in witte unformen geklede employees klaar om sterren en rijke toeristen te ontvangen. Een bijzonder en vooral kostbaar project, want de eigenaren van de exclusieve Peninsula-keten uit Hong-Kong hebben kosten noch moeite gespaard om van een monumentaal pand aan Avenue Kleber een hotel van uitzonderlijk hoog niveau te maken.

peninsula-luxe-hotel-parijs-lobby-2 Maar liefst 430 miljoen euro kostte de 4 jaar durende renovatie van het voormalige overheidsgebouw. Het dak, antieke vloeren, houtsnijwerrk en de hele façade zijn van top top teen opgeknapt door een klein leger van Franse ambachtslieden. Voordat het gebouw in bezit kwam van de Franse staat was het eerder al een hotel: het mythische Majestic. In dit allereerste luxehotel van Parijs uit 1908 (waarin – hoe modern – bijna alle kamers een eigen badkamer hadden) kwamen beroemdheden als Marcel Proust, Picasso en Gershwin.

peninsula-luxe-hotel-parijs-lounge

The Peninsula Paris in cijfers

200 kamers waarvan 34 suites, varierend in grootte van 29m2 tot 330m2. De hotelkamers hebben een ingetogen uitstraling maar blijken op het tweede gezicht voorzien van alle mogelijke luxe snufjes, tot een in de klerenkast ingebouwde nagelak-föhn toe…

1095 euro is de beginprijs van de kamers, die via maar liefst 7 verschillende comfortklassen (verschil moet er wezen) oplopen tot een prijs van 25.000 per nacht.

peninsula-luxe-hotel-parijs-kamer

1973 , in dat jaar werden in de ruimte die nu de hotelbar is geworden, de vredesakkoorden van de oorlog in Vietnam getekend, in het bijzijn van Henry Kissinger.

40 steenbewerkers hebben maandenlang gewerkt aan de renovatie van de originele 19e-eeuwse façade met bloemenpatronen en linten van steen

600 man personeel is werkzaam in The Peninsula Paris, wat neer komt op 3 employees per kamer.

14 luxe auto’s (met of zonder chauffeur) staan ter beschikking van de gasten waaronder klassieke Rolls Royce’s, gloednieuwe BMW’s en 2 Mini Cooper’s voor de boodschappen.

peninsula-luxe-hotel-parijs-mini-cooper-te leen 20.000 velletjes bladgoud zijn gebruikt tijdens de renovatie van de monumentale plafonds en andere sierelementen van het gebouw met twee vleugels.

3 restaurants telt het hotel, met een respectievelijk internationale, Chinese en Franse keuken.

peninsula-luxe-hotel-dakterras-restaurant 120 euro is de gemiddelde prijs per persoon voor een diner in l’Oiseau Bleu, het restaurant op de bovenste verdieping van het hotel, met een uitzicht van 360 graden over Parijs.

1800 m2 is de royale afmeting van de spa, met zwembad en 6 behandelkamers

Info & boeken. 

peninsula-luxe-hotel-parijs-spa

Eén reactie op “Een nieuw jetset-hotel voor Parijs”

  1. leon schreef:

    heb het genoegen gehad om voorgaand weekend 2 dg te verblijven in dit hotel!
    Pure klasse!
    Prijzen zijn verhandelbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *