frankrijk.nl

Huygens, beautywinkel in de Marais

Gespot in de leukste winkelwijk van Parijs: een mooie nieuwe winkel met natuurlijke verzorgingsproducten. Hier kies je zelf de geur van je shampoo en crèmes. En je hoort het al aan de naam, dit jonge merk heeft een Nederlandse connectie.

Huygens Beauty winkel rue du temple

De lichtblauwe winkelgevel trekt meteen je aandacht als je rondloopt op de Rue du Temple in de Marais. Binnen vergaap je je aan muren vol flesjes en een interieur dat doet denken aan een ouderwetse apotheek. Intrigerend, die naam Huygens. In het Frans zou je het ongeveer uitspreken als U-ie-jens, maar de spelling lijkt zo Nederlands. Bij navraag blijkt dat helemaal te kloppen. Dit nieuwe merk van verzorgingsproducten is opgericht door een in Parijs wonende Nederlander, Daan Sims. Hij verdiende zijn sporen bij  L’Oréal en LVMH en begon onlangs zijn eigen avontuur. Met een nieuw merk op basis van 100% natuurlijke en biologische producten.

Interieur van Huygens beauty winkel in Parijs

Mix-and-match je eigen crème

Het concept van Huygens is origineel, want klanten kunnen de prachtig uitziende verzorgingsproducten zelf laten samenstellen. Er zijn een stuk of 15 etherische oliën, met bijzondere melanges van kruiden, fruit en planten. De geur van je keuze wordt in het ‘laboratorium’ van de winkel toegevoegd aan één van de basisproducten voor de verzorging van lichaam en haar. Zoals hydraterende bodylotion, scrub of après-shampoo.

Huygens verzorgingsproducten

En hoe zit het dan met de naam? Die blijkt een eerbetoon aan de 17e-eeuwse Nederlandse natuurkundige Christiaan Huygens, die een aantal jaar in Parijs woonde. Volgens eigenaar Sims ontmoette Huygens bevriende geleerden in een hôtel particulier niet ver van deze winkel in de Marais. Dus je hoort het, een hoop leuke redenen om hier binnen te lopen tijdens een volgend bezoek aan Parijs!

Huygens Beauty winkel in de Marais

Tekst: Nicky Bouwmeester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.