frankrijk.nl

Puur natuur in vakantiepark EcHOlogia

De landelijke streek Mayenne heeft een bijzonder vakantiepark in een voormalige krijtgroeve. Bij EcHOlogia draait alles om de natuur. Je slaapt hier in de origineelste  accommodaties en je kunt er duiken in een azuurblauwe lagune.

Je weet niet wat je ziet. Een meertje met water zo sprankelend groenblauw dat je het aan de Côte d’Azur zou verwachten, en niet midden in de Mayenne, een boerenstreek in het hart van Frankrijk. Le Grand Bleue, zo hebben de oprichters van Parc d’EcHOlogia deze plas genoemd waar duik- en snorkellessen gegeven worden. Tien jaar geleden kochten twee locals een voormalige krijtgroeve op en besloten zowel het industriële erfgoed als omliggende de natuur een nieuwe bestemming te geven. Sinds 2012 kunnen bezoekers een ‘biodorpje’ bij de vroegere kalkovens bekijken, rondlopen in het groene natuurgebiedje van 70 hectare (met drie meren), en zelfs blijven slapen in een van de 33 originele accommodaties.

echologia-duiken

Tipi’s en drijvende huisjes

Negen verschillende soorten tenten en hutten maken optimaal gebruik van de omgeving: zo zijn er drijvende huisjes op het meer, boomhutten en hutten op de rotsen, een dijkhuisje, Canadese tenten, joerts, wigwams, en tipi’s langs een mooie ecologische zwemvijver. Stuk voor stuk romantische afgelegen plekjes, waar ’s ochtends een biologisch ontbijtje voor de deur wordt gezet.

echologia-joerts-in-de-mayenne

Versgevangen waterkreeftjes

En voor de overige maaltijden is er een biologisch restaurant, de Orangerie. Waar je op het terras aan het water onder meer kunt genieten van een salade met ter plekke gevangen waterkreeftjes! Het is niet alleen leuk om hier te komen rondkijken, er zijn ook veel activiteiten waaraan bezoekers kunnen meedoen, zoals lessen boogschieten, klimmen en poneyrijden. Na een bezoek aan EcHOlogia moet je ook even doorrijden naar het middeleeuwse stadje Sainte-Suzanne – een halfuurtje verderop – voor een prachtig uitzicht over het glooiende platteland.

echologia-in-mayenne-zwemvijver

Accommodaties €85- €150/nacht voor 2 pers, toegang tot het park €6 volwassenen, €4 kinderen.

PLUS +

– Voor het betere Robinson Crusoë-gevoel: de drijvende hutjes bereik je per kano!

MIN –

– Ecologie oblige: een duurzaam vakantiepark, dat betekent droge toiletten.

– En vergeet je dekbed niet, ook in de zomer kan de Mayenne best fris zijn ’s nachts.

echologia-kano's

Foto’s: EcHOlogia & Mayenne Tourisme

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *