frankrijk.nl

Perfecte restaurantgids voor Parijs

Zie hier een little black book voor een culinair weekendje Parijs, vol leuke adressen om te gaan eten of smakelijke souvenirs in te slaan. ‘Heerlijk Parijs’ is een uitstekende nieuwe Nederlandstalige eetgids, met een vormgeving om je vingers bij af te likken.

De grote vraag tijdens een weekendje in Parijs: waar gaan we eten? En hoe vermijden we een toeristenfuik? Heel fijn daarom dat de Franse restaurantgids van kookboekenschrijfster Trish Deseine nu in een Nederlandse vertaling beschikbaar is. Deseine is geboren in Ierland, maar woont al sinds de jaren 80 in de Parijs. Ze kent de stad als geen ander, vooral wat betreft de beste culinaire adressen. Haar favoriete restaurants en (kook)winkels geeft ze nu prijs in Heerlijk Parijs, een gids van 208 pagina’s dik met een vrolijke opmaak.

Restaurantgids Heerlijk Parijs
Ook geeft ze een handvol recepten en leuke wetenswaardigheden voor Parijs. Want tja, wat doe je bijvoorbeeld op zondag, als bijna alle winkels (behalve in de Marais en op de Champs-Elysées) gesloten zijn? Trish Deseine geeft tips voor de lunch en brunch. Ook handig: de fijnste museumrestaurants, zoals het schitterende terras van het Mini Palais en de theetuin van Musée Jacquemart André, volgens de auteur een van de ‘weelderigste’ eetgelegenheden in de Franse hoofdstad. Ook geeft de gids, die qua formaat prima in de reistas past, tips voor gelegenheden waar de lezer met een gerust hart kinderen mee naartoe kan nemen.

Klassieke & hippe adressen

Tussen al die genoemde restaurants zitten bekende namen, zoals het klassieke en zeer betaalbare Chartier. Een paar heel luxe, zoals het restaurant van Le Meurice (driesterren voor Alain Ducasse) en natuurlijk de nieuwe generatie bistro’s, de zogenaamde neobistro’s, zoals Vivant, Roseval en Le Châteaubriand, die de Franse keuken een nieuw gezicht heben gegeven. Ook ontbreken de vele nieuwe plekken niet waar je sinds kort écht goede koffie kunt drinken, zoals Le Coutume Café.

Tips voor restaurants in Parijs

Bovendien komt de Parijse etiquette (hoe een tafel te reserveren, hoe te bestellen in een restaurant, hoe boodschappen te doen) aan bod. Dit alles beschrijft Trish Deseine met een humoristische pen en soms ook met een gezonde dosis kritiek.

Tot slot vertelt Deseine wat er in een Parijse voorraadkast staat en waar de lezer terecht kan voor de beste bakkers, slagers, kookwinkels en wat al niet meer. Met een goedgevulde boodschappentas kan de bezoeker het Parijsgevoel mee naar huis nemen en met de recepten uit Heerlijk Parijs thuis meteen aan de slag gaan. Maar ook de thuisblijver kan genieten van dit little black book voor Parijsliefhebbers. Want er valt dankzij de vele mooie foto’s ook heel veel te zien.

boodschapen doen in Parijs

Heerlijk Parijs, Trish Deseine, Good Cook, ISBN 9789461430991 € 19,95

Een artikel van gastblogger Ronald de Nijs, hoofdredacteur van Zestz.nl, een website met culinair nieuws uit binnen- en buitenland.

Ronald de Nijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *