frankrijk.nl

Moderne herberg in de Ardèche

Auberge de Banne is een van de verrassendste adressen van de Ardèche. In dit leuk ingerichte hotel met restaurant, wijnbar en eigen delicatessenwinkel is het eigenlijk altijd een gezellige bedoening. Het hotel ligt bovendien op een prachtige plek, midden in een van de mooiste dorpjes van deze Franse vakantiestreek.

In de Ardèche kom je in de eerste plaats voor de mooie natuur, de charmante dorpen, de boerse sfeer. Des te groter is de verrassing als je in het zuiden van de streek tegen Auberge de Banne aanloopt. Het interieur van dit hotel – een modieuze mix van moderne en vintage meubels – lijkt namelijk zo uit een woonblad te komen.

auberge de banne in de Ardeche

Zo kun je in de badkamer een industrieel uitziende lampen en krukjes tegenkomen naast een klassiek pootjes-bad. Terwijl in de slaapkamers brocante gecombineerd wordt met designstoelen en trendy grijstinten. Erg leuk zijn ook de sixties rotan-meubels die overal in het hotel terugkomen. Zoals de stoelen en spiegels in de gezellige lounge waar je meteen zin krijgt een goed boek te pakken.

kamers in Auberge de Banne

Tafelen naast de dorpsfontein

Zo trendy als de binnenkant van Auberge de Banne eruit ziet, zo klassiek Frans is de bijbehorende bistro met nostalgische filmposters en reclames. Zelfs buiten het seizoen is het hier vaak gezellig druk, want de sympathieke bediening en goede keuken van het restaurant zijn tot ver buiten het dorp bekend.

Restaurant auberge de Banne

In voorjaar en zomer rijden mensen om voor het riante terras naast de klaterende dorpsfontein. Een heerlijk plek om in de zon een glas wijn te drinken en de forel met amandel te proberen. Of om ’s avonds onder de feestlampjes te genieten van een gekonfijte lamsbout gevolgd door de tiramisu met kastanje-crème.

Terras Auberge de Banne

Lokale smaken

Auberge de Banne heeft bovendien een uitgebreide wijnkelder, de eigenaar zegt meer dan 300 verschillende wijnen te kunnen serveren. Daar zitten veel lokale wijnen (zoals lekkers rosés uir de Ardèche) bij want streekproducten krijgen een hoofdrol in Banne.

Wijnbar van het restaurant in Auberge de Banne

Dat is ook te zien in het charmante winkeltje, de épicerie van het hotel, waar je gedroogde worsten, kazen, jams en kastanjeproducten en zelfgemaakte ijsjes kunt krijgen.

kamers €135-€260, 3 menu’s €19-€39. Winkel geopend van mei tot september. 

PLUS+

– Diverse kamers hebben een balkon of een privé-terras.
– Er is een modern klein zwembad bij het hotel.
– Restaurant hele jaar door geopend en je kunt er nog laat bestellen: tot 14.30 uur en 22.00 uur.
– Vlak naast net fort van Banne, van waar je een spectaculair uitzicht hebt op het groene landschap van de Cévennen rond het ruim 300 meter hoge dorp.
– Mooi bos ook dichtbij: le bois de Païolive, met mooie rotsformaties en steeneiken.

Info: www.aubergedebanne.fr

auberge-de-banne-winkeltje-in-de-ardeche

auberge-de-banne-zwembad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *