frankrijk.nl

GROETEN UIT… de Hérault

Josee ontvluchtte het herfstachtige weer in Nederland en vloog voor een lang weekend naar Montpellier. Ze huurde het kleinste autootje en reed rond in de omgeving vol mooie dorpen, gezellige haventjes, leuke logeeradressen en kilometers wijngaarden.

Hérault

Hoi Nicky en Carole,

Even een heel zonnige groet uit Languedoc-Roussillon, waar ik een paar dagen vertoef in de Hérault. Dat is de streek met Montpellier als episch centrum. Die leuke stad laat ik nu letterlijk links liggen, want ik wil juist wat meer van de omgeving zien. En elke dag is weer een verrassing! Zo maakte ik een mooie tocht langs de kust van Mèze naar Sète. Brede zandstranden, verrassende glamping, veel oesterkwekerijen en gezellige terrasjes in de havens van Marseillan en Sète.

Met de zeewind in de rug zit je zo weer in het achterland. Veel authentieke dorpjes zoals Saint-Martin-de-Londres en Sommières (net in de Gard). Denk kleine straatjes, oranje getinte gevels en pleintjes met typisch Franse bistro-terrasjes. Love it! Heb ook het allerbekendste dorpje bezocht: Saint-Guilhem-le-Désert. Druk, maar leuk om doorheen te slenteren en het klooster en het plein zijn zeker een bezoek waard! Wisten jullie dat de Languedoc ’s werelds grootste wijnregio is? Echt elke heuvel die je passeert is bekleed met wijnstokken (wat zal het hier mooi zijn in de herfst…). Dus moést ik natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de Nederlandse wijnmaakster Lidewij van Wilgen op haar domein Mas des Dames. Wat een leuke vrouw en wat staat ze haar mannetje in die masculine wereld van de wijn!

Ik geniet nu nog even na van dit alles in de kekke chambre d’hote La Souche in Saint-Chignian. Ik zit aan tafel met de overige gasten te smullen van een perfect 3-gangen diner, verzorgd door onze gastvrouw en heer Marianne en Hennie. Ja, deze streek smaakt echt naar meer… als ik terugben doe ik jullie er uitgebreid verslag van!

Bisous

Josee

table d'hôte bij B&B La Souche

 

5 reacties op “GROETEN UIT… de Hérault”

 1. Sil van der Bijl schreef:

  Ook net terug van La Souche en genoten tot en met…
  Dit jaar het fantastische appartement gekozen en toch ook nog genoten van de kookkunsten van Marianne..
  Met een beetje geluk in oktober nog een vakantieweekje in hun prachtige nieuwe cave..Le Souquet..

 2. Goelitz schreef:

  Bonjour Josée, hoop dat je een fles Mas des Dames meegenomen hebt. In ieder geval is de zon terug in Nederland, dat is het belangrijkste 😉 Welkom terug. Carole

 3. Ruby Hillebrandt schreef:

  Wij zijn al voor de vijfde keer in La Souche. En we genieten elke keer weer van de prachtige omgeving, de gastvrijheid van Marianne en Henny en niet te vergeten de overheerlijke maaltijden.

 4. Bep van Tilburg schreef:

  Wij waren ook bij La Souche en hebben genoten van de gastvrijheid en het heerlijke eten.
  Echt een aanrader.

 5. G. Schildmeijer schreef:

  Hier heb ik wat aan.
  Leuke compacte tekst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *